Sex plictisitor ? Daca intalnirile intime cu partenerul tau nu te mai entuziasmeaza si le faci doar pentru a te „conforma”, iti spunem care sunt greselile pe care ai putea sa le faci si cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a o rezolva.

Este comun sa credem ca cuplul ar trebui sa fie responsabil de placerea noastra sexuala , cand realitatea este ca fiecare trebuie sa munceasca pentru a mentine pasiunea in intalniri.

Tu insuti ai putea sa-ti sabotezi (neintentionat) viata sexuala , ceva mai frecvent decat crezi, dar nu-ti face griji, din fericire exista o solutie. Ia-ti notite.

Sex plictisitor 

Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegi este cum sa recunosti ca faci sex plictisitor . In general, nu exista o definitie exacta, pentru ca ceea ce este bine pentru unii nu este pentru altii, dar poti vedea daca in intalnirile tale este obisnuit sa simti urmatoarele:

  • nu te entuziasmezi
  • nu te simti motivat 
  • te lasa cu un sentiment de nemultumire
  • Simti ca tocmai ti-ai pierdut timpul

Stim ca nu este usor sa pastrezi sexul interesant tot timpul, mai ales atunci cand esti intr-o relatie de lunga durata, ai copii sau ai locuri de munca obositoare, dar cu putin efort, poti adauga un plus de aventura la fiecare intalnire.

Un articol din Psychology Today detaliaza ca sexul plictisitor este unul dintre principalele motive pentru care poti comite infidelitate, deoarece se crede ca o intalnire intamplatoare sau cu cineva nou poate readuce emotia.

Lipsa de entuziasm in sex este, de asemenea, adesea un motiv de cearta si lupta in relatie.

Greseli care fac sexul plictisitor 

Marianne Brandon, PhD , afirma ca exista 3 greseli principale care afecteaza intimitatea cu un partener , facand sexul plictisitor .

1. Evita sa te expui emotional

Pe masura ce cuplurile petrec timp impreuna si se cunosc mai mult, vulnerabilitatea sau expunerea emotionala se pierde. De fapt, Brandon sustine ca vulnerabilitatea este motivul pentru care sexul este cel mai tare la inceput.

Cum sa-l recuperezi? Este recomandat sa iesi din zona de confort, sa schimbi detalii in intalniri la fel de simple ca sa faci sex cu lumina aprinsa, sa propui niste jocuri, pozitii sau daca sunt mai indraznete, o intalnire swinger.

Desigur, atata timp cat ambele sunt confortabile si le permit sa descopere senzatii minunate impreuna.

2. Abuzul de tehnologie sexuala.

O alta greseala pe care le face sexul plictisitor este abuzul de tehnologie sexuala, fie ca este vorba de jucarii, pornografie sau alte gadget-uri.

Nu negam ca aceste resurse sunt foarte eficiente pentru a descoperi ce ne place, pentru a creste dorinta sexuala sau pentru a fi mai creativi, dar daca depindem doar de ele, legatura cu cuplul poate fi deteriorata si, deci, sexul bun.

Cand abuzati de tehnologia sexuala, nu sunteti prezent sau poate exista chiar un punct in care nu puteti avea orgasm fara a le folosi.

Mai bine folositi aceste resurse uneori, doar pentru a adauga o nota distractiva intalnirii. Daca observati ca afecteaza mai degraba decat aduce ceva bun, este mai bine sa-i limitati utilizarea si sa explorati impreuna strategii noi. 

3. Eviti sexul acolo unde nu esti perfect.

Multi fac greseala de a face mereu acelasi lucru in pat pentru ca stiu ca asta fac bine, limitand distractia si placerea.

Nu rata ocazia de a fi creativ si de a invata lucruri noi, aminteste-ti ca pentru a te imbunatati trebuie sa incerci lucruri diferite, astfel incat sa poti recupera acea „scanteie” de care este nevoie.

Incearca lucruri noi, chiar daca la inceput nu iese perfect, asuma-ti riscuri si nu-ti fie teama sa faci prosti, doar razi pe moment si mergi mai departe. Sa ai o experienta proasta nu este sfarsitul lumii, de fapt, poate fi inceputul stapanirii noilor abilitati sexuale.

Nu va ganditi prea mult la lucruri, doar bucurati-va de momentul, concentrati-va pe senzatii, pe respiratie si pe ritmul de care va bucurati amandoi.

Cand sexul devine plictisitor nu trebuie neaparat sa inchei relatia sau sa mergi intr-o aventura, trebuie doar sa observi greselile pe care le facem si sa lucrezi pentru a le imbunatati. Bucura de ea!