Dragostea este coplesitoare si intense. Este un amestec de emotii si senzatii fizice pe care autorii si poetii l-au comparat cu nebunia. Daca ati fost vreodata indragostit, atunci cu siguranta cunoasteti sentimentele: dificultati de respiratie, entuziasm si euforie.

Problema este ca dragostea pare sa-i faca pe oameni sa-si piarda mintile cu adevarat. Expresia „dragostea este oarba” este adevarata; experienta senzoriala consumatoare a indragostirii tinde sa blocheze gandirea noastra critica. Poate deveni aproape imposibil sa ne uitam obiectiv la noi insine – si la persoana cu care ne intalnim – din exterior spre interior.

A te indragosti este diferit de a iubi

Pur si simplu, sentimentele de dragoste nu ne pot spune nimic despre relatiile noastre sanatoase. Si nu pot face o imagine clara a apropierii autentice de care au nevoie casatoriile pe tot parcursul vietii pentru a ramane stabile si armonioase. Poti sa intalnesti iubirea vietii tale si pe site-uri de dating cum ar fi https://ematrimoniale.net/. Ceea ce trebuie cu adevarat sa exersam este un principiu pe care il numim „iubire inteligenta” – o modalitate de a ramane atent si de a experimenta emotii pe masura ce cunosti persoana cu care te intalnesti.

Iubirea inteligenta este inca palpitanta, dar este si plina de intelepciune si constientizare. Fii constient de calitatile, trasaturile si abilitatile pe care le cauti la o alta persoana. Practicarea iubirii inteligente inseamna sa-ti pastrezi inteligenta despre tine – cu alte cuvinte, sa te indragostesti fara sa-ti pierzi mintile.

Nu incercati sa schimbati partenerul

Te indrepti spre probleme daca crezi ca poti schimba persoana cu care te intalnesti – fie acum, fie dupa ceva timp de relatie. Cand cineva iti arata cine este, crede-l prima data. Defectul pe care il vezi la acea persoana? Ceea ce vezi este ceea ce primesti. Daca acea persoana are de gand sa faca o schimbare, aceasta depinde de ea.

Sansele tale de a-l schimba sunt incredibil de mici. Pe de alta parte, daca incepi sa faci ajustari si modificari pentru a-ti multumi sau pastra persoana cu care te intalnesti si pe care ai cunoscut-o pe un site de matrimoniale Cluj, este timpul sa te opresti. Totodata, nici tu nu trebuie sa te schimbi pentru a fi placut de acea persoana. Trebuie sa ramai autentic pentru a fi iubit si apreciat cu adevarat pentru cine esti tu.

Indiferent daca presiunea de a schimba pentru a mentine o relatie este interna sau externa, a te schimba pentru altcineva – sau a incerca sa schimbi pe altcineva – este intotdeauna o reteta pentru dezastru. Daca amandoi nu puteti fi autentici in relatie, atunci acea relatie nu va functiona niciodata.

Nu juca jocuri de seductie

Filmele, revistele si emisiunile TV Cluj prezinta o multime de barbati si femei care joaca jocuri mintale cu partenerii lor. Dar intalnirile nu sunt un joc – iar dragostea inteligenta stie asta. Jocurile sunt pentru a ademeni, a prinde si a-i manipula pe altii. Oamenii in relatii folosesc adesea jocurile mintale pentru a-si pacali partenerii, astfel incat sa-i vada ca pe cineva care nu sunt.

Acest lucru duce inevitabil la ascunderea adevaratului lor sine, ceea ce dauneaza increderii si duce in cele din urma la pierderea relatiei. Orice beneficiu pe care il obtineti din aceste jocuri – simpatie, atentie, admiratie, doruri – va fi de scurta durata.

Daca tu si/sau intalnirea ta jucati jocuri, relatia voastra nu poate dura. Jocurile provoaca prea multa ranire si duc intotdeauna la singuratatea profunda pe care incerci sa o eviti jucandu-le. Fii sincer cu tine insuti si vei gasi persoana cu care esti menit sa fii.

Nu fugi de conflict

Cuplurile care practica dragostea inteligenta stiu ca cearta ocazionala nu le va rupe relatia de matrimoniale. Lupta este inevitabila si poate fi infricosatoare – s-ar putea sa te simti devastat sau ingrijorat ca ai pierdut persoana de care ai ajuns sa-ti pese. Si asta te poate tenta sa eviti conflictul cu orice pret. In loc sa alergi repede si departe la primul semn de cearta, foloseste sentimentele ranite si cuvintele dure pentru a obtine o mai buna intelegere a celuilalt.