Parul pubian are functii esentiale, cum ar fi protejarea organelor genitale de infectii, eliberarea feromonilor si prevenirea frecarii in timpul actului sexual. Dar stiai ca parul pubian dezvaluie si cateva lucruri despre sanatatea ta?

Diverse studii, precum cel publicat in British Medical Journal , asigura ca smulgerea completa a parului pubian este una dintre cele mai grave greseli care se pot face, pentru ca, desi nu este in intregime estetic, exista cu un motiv: sa te protejeze de leziuni.si chiar infectii sexuale .

Pe de alta parte, privirea la parul pubian poate dezvalui si unele aspecte ale sanatatii noastre , asa ca ar trebui sa fii constient de orice modificari care pot aparea.

Ce spune parul pubian despre sanatatea ta

Multi vorbesc despre care este cel mai bun mod de a purta parul pubian , daca este necesar sa-l indepartati complet sau doar sa-l tundeti putin, dar putini se intreaba ce poate dezvalui acest par ciudat despre sanatatea generala .

Prin urmare, mai jos, va spunem cele 3 lucruri pe care parul pubian le dezvaluie despre sanatatea ta :

1. Varsta

Varsta nu este o boala, dar cu siguranta se reflecta in parul pubian . La femeile care ajung la menopauza , aceste modificari sunt cu atat mai evidente, cu cat se remarca o pierdere a densitatii parului din zona intima.

Acest lucru se datoreaza a trei cauze principale, in primul rand, capacitatea de regenerare a celulelor scade; in al doilea rand, vascularizatia este pierduta si aportul de oxigen catre patul capilar este mai scazut si, in final, nivelul androgenului creste .

Femeia pierde estrogen , care este direct legat de lipsa vascularizatiei in tesuturi, ceea ce face ca zona genitala sa para lipsita de par. In plus, parul pubian incepe sa incarneasca din cauza pierderii de melanina atat la barbati, cat si la femei.

2. Dezechilibre hormonale

A fi atent la acest punct este esential, deoarece este unul dintre cele mai importante lucruri pe care parul pubian le dezvaluie despre sanatatea noastra . Dezechilibrele hormonale pot fi periculoase deoarece afecteaza modul in care functioneaza organismul.

Un dezechilibru nediagnosticat poate fi de vina pentru senzatia constanta de oboseala, esecul de a pierde in greutate, a avea schimbari de dispozitie sau pentru a detecta cresterea excesiva a parului pubian si corporal.

Unele tulburari precum ovarul polichistic provoaca o crestere a nivelului de testosteron la femei , ceea ce duce, la randul sau, la cresterea excesiva a parului in zonele atipice, cum ar fi fata, bratele, linea alba, areolele mameloanelor si, bineinteles, organele genitale . Deci, daca observati o crestere masiva a parului pubian , cel mai bine este sa mergeti la specialist.

3. Infectii si BTS

Smulgerea completa a parului pubian creste cu pana la 80% riscul de a dezvolta infectii intime si chiar de a face boli cu transmitere sexuala (BTS).

Pe de alta parte, un studiu de la Universitatea din Texas a constatat ca cel putin 60% dintre femeile care isi depilau tot parul sufera de unele complicatii de sanatate , in principal abraziune, mancarime excesiva si fire de par incarnate.

„Taieturile deschise sau foliculii, intr-o zona umeda, cresc posibilitatea infectiilor cu bacterii sau virusi, inclusiv un risc mai mare de a contracta herpes sau alte boli cu transmitere sexuala” , a explicat profesorul si liderul studiului, Andrea L. , pentru BBC Mundo . DeMaria.

Ceea ce spune parul pubian despre sanatatea ta este foarte important, asa ca acorda-i importanta pe care o merita. Nu urmati mode care va pun in pericol bunastarea si, in caz de indoiala, consultati intotdeauna medicul dumneavoastra.