Nu exista nimic de care un barbat sa se teama mai mult de o accidentare a penisului , in ciuda faptului ca aceasta parte a corpului nu are os, i se pot intampla o serie de rani foarte dureroase si ingrozitoare , de aceea va spunem 4 rani mai jos decat barbatul . zona intima poate avea de suferit.

Leziunile nu trebuie neaparat sa apara in timpul sexului , alergarea, jocul de fotbal, baschet sau lovitura puternica din orice motiv poate provoca, de asemenea, o ranire dureroasa .

4 leziuni pe care le poate suferi zona intima masculina

Primirea unui impact puternic in zona intima masculina poate insemna dureri inexplicabile care aproape intotdeauna declanseaza o vizita urgenta la spital, mai jos va aratam cele 4 leziuni pe care le poate suferi zona intima masculina :

Fractura de penis 

O fractura de penis este diferita de alte fracturi din corp deoarece penisul nu are oase . In timpul unei erectii , penisul se umfla cu sange care umple doi cilindri (corpul cavernos). Daca penisul umflat este indoit brusc sau cu forta , traumatismul poate rupe captuseala exterioara a unuia dintre cei doi cilindri (tunica albuginea). Acest lucru poate provoca o fractura a penisului .

Trauma este cel mai adesea cauzata de actul sexual , cum ar fi atunci cand penisul aluneca din vagin si este impins accidental de pelvis. Dar o fractura a penisului poate aparea si din cauza masturbarii agresive .

Contractura

Este usor de detectat , daca intr-o zi te trezesti cu un nodul langa baza penisului care deranjeaza, cu siguranta este o contractura . De obicei, apare atunci cand pelvisul a fost fortat sau lovit de ceva, de exemplu in timpul sexului . Este foarte frecvent ca o contractura sa apara dupa o perioada indelungata de relatii sexuale si foarte brusc in unele pozitii. Oasele soldului femeii atunci cand se lovesc cu zona inghinala pot provoca o ranire.

Torsiune testiculara

Nu este foarte frecvent, se intampla la unul din 4 mii de barbati . Cea mai frecventa varsta este adolescenta, intre 15 si 16 ani, dar poate aparea si la copii si adulti.

Testiculele contin lichidul seminal care ajunge prin canalele care il transporta . La fel, au si vase de sange care trec prin cordonul spermatic de la cavitatea abdominala pana la scrot. Uneori, aceste vase devin rasucite , rasucite sau rasucite . Se poate intampla sa faci sport, sa alergi sau sa mergi cu bicicleta. Cand se intampla acest lucru, fluxul sanguin, venele si arterele sunt blocate .

Medicii nu prea stiu de ce se intampla acest lucru, uneori se intampla pur si simplu fara ca nimic sa provoace acest lucru. Este recomandat sa purtati lenjerie intima care aduna organele genitale sau pantaloni stramti .

Priapism

Priapismul este o erectie persistenta a penisului care nu se datoreaza dorintei sau stimularii sexuale .

Priapismul nu este o problema excesiv de frecventa . In general , 1,5 cazuri sunt raportate la fiecare 100.000 de barbati intr-un an . La barbatii cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani, aceasta incidenta creste la 2,9 cazuri la 100.000 de barbati intr-un an . Se poate intampla si la copii, in principal din cauza unei boli genetice a sangelui numita siclemie.

Exista mai multe cauze care pot provoca priapism , inclusiv consumul de droguri. Pentru a evita priapismul , se recomanda sa nu folositi niciun tip de drog si, mai ales, sa nu injectati substante in penis fara indicatie medicala .