Pune in vagin lucruri care nu sunt destinate pentru asta este o idee proasta, deoarece aceasta parte a corpului tau este extrem de sensibila si ai putea sa o ranesti cu usurinta. Unele tendinte precum punerea usturoiului in vagin ne-au facut sa credem ca nimic nu este in neregula, insa expertii in sanatate cred altfel.
Uneori punem lucruri „naturale” in zona intima gandindu-ne ca ne vor ajuta sa pastram zona mai curata si mai sanatoasa, dar, in realitate, cream o problema serioasa. Verificati care sunt lucrurile pe care nu ar trebui sa le puneti niciodata in vagin .
Lucruri pe care nu ar trebui sa le pui in vagin
Primul lucru de clarificat este ca ceea ce multi dintre noi credem ca este vaginul este de fapt vulva . Vulva este partea externa, vizibila a organelor genitale, care include labiile, clitorisul , deschiderea vaginala si deschiderea uretrei, in timp ce vaginul este partea interna, un tub flexibil care conecteaza vulva de colul uterin si uter.
Unele femei pot deveni obsedate de curatarea atat a vulvei , cat si a vaginului , pana la punctul in care aleg sa introduca lucruri si produse prin deschiderea vaginala si in imprejurimile acesteia, provocand daune severe.
Prin urmare, mai jos va spunem cele 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le puneti niciodata in vagin si vulva :
1. Uleiuri
Sigur, esti ingrijorat de mirosul tau vaginal, dar nu trebuie sa-i aplici ceva special pentru a-i imbunatati mirosul. Unii recomanda plasarea unui tampon cu ulei de masline pentru a curata zona si a elimina mirosurile, dar, in realitate, uleiurile dauneaza florei vaginale delicate care te protejeaza de infectii.
Vaginul are intotdeauna un miros caracteristic si este complet normal, pentru ca, desi poate nu pare, vaginul are calitatea minunata de a se curata in sine. Doar daca observi un miros urat intens, ar trebui sa mergi la ginecolog.
2. Deodorante
Unele marci ofera spray-uri deodorante pentru vagin si vulva , promitand sa te faca sa mirosi ca o lumanare aromata, dar acele produse fac mai mult rau decat bine.
Parfumurile si mirosurile pe care le contin sunt prea puternice pentru zona ta intima si sunt asociate cu iritatii, infectii si disconfort la nivelul vaginului si vulvei .
3. Sapunuri
Spalarea zonei intime nu necesita sapunuri parfumate, este suficienta putina apa calda si sapun neutru, desi idealul este sa folosesti produse specifice zonei vaginale , deoarece acestea nu contin sapunuri.
Nu incercati niciodata sa spalati vaginul cu sapun sau apa foarte fierbinte, deoarece deteriorati grav flora vaginala si va expuneti la mai multe infectii.
4. Dusuri
Cu siguranta ati citit ca dusurile vaginale cu otet sau bicarbonat de sodiu sunt eficiente in eliminarea infectiilor si in mentinerea zonei curate, dar asta este o minciuna completa.
Medicul ginecolog Sandra Ortega Wilkes, de la Spitalul Vithas Rey Don Jaime (Castellon) , folosind dusurile vaginale , elimina doar flora vaginala naturala , care este ansamblul bacteriilor „bune” care traiesc in corpul nostru si ajuta la mentinerea pH-ului echilibrat al vaginului . , protejand de infectii si de consecintele acestora.
Spre deosebire de ceea ce cred femeile care folosesc zilnic dusuri vaginale cu intentia de a curata vaginul pentru a elimina riscul de infectii, utilizarea lor creste riscul de a suferi de acestea, avertizeaza expertul.
5. Mancare
Aceasta include usturoi in vagin , precum si castraveti si banane pentru masturbare. Desi pare inofensiv si chiar distractiv, nu te expui decat la o problema serioasa, deoarece aceste alimente pot avea bacterii si ciuperci periculoase care iti infesteaza zona intima si provoaca infectii, pe langa faptul ca sunt prinse acolo.
Realitatea este ca nu este necesar sa curatati vaginul cu niciun produs sau remediu natural, conform Planned Parenthood, cea mai buna modalitate de a mentine curata zona intima este sa spalati doar partile exterioare cu apa si sapun neutru, dar nu trebuie niciodata. introduceti sapunuri in vagin
Nu trebuie sa spalati interiorul vaginului , se curata singur!
Potrivit Clinicii Mayo, semnele unei probleme in zona ta intima sunt: modificari precum o culoare diferita, miros sau cantitatea de scurgere vaginala, roseata, mancarime, sangerare intre menstruatii, durere in timpul actului sexual sau un nodul la intrarea vagin.
Daca le observi, mergi cat mai curand la medicul ginecolog, deoarece doar un specialist poate face cea mai buna recomandare.