Dupa ce s-au trezit din visul relatiilor sexuale prototip, in care nimic nu este iesit din comun, unde A este pentru B, in fiecare zi mai multe femei sunt deschise sa se bucure de practici sexuale in care importantul este sa exploreze si sa se simta libere.

O demonstreaza marea primire a Satisfyer la nivel mondial, eternele conversatii cu prietenii despre ce si cum sa faci sau acel sir de carti care se adancesc in domeniul sexualitatii ca un peste in apa. Poate ca nu mai exista atatea bariere cand vine vorba de sex, sau asa se pare. Cu toate acestea, suntem intotdeauna sinceri cu partenerii nostri? Si cu noi insine?

Potrivit unui studiu despre sexualitate, 68% dintre femei au prefacut un orgasm la un moment dat . Acest lucru este relevat de ancheta pe care Birchbox a desfasurat-o in colaborare cu Platanomelon, principalul brand de jucarii erotice din Spania, cu o comunitate de peste un milion si jumatate de adepti, care urmareste sa traiasca sexualitatea liber si natural. Dar unde este motivul principal pentru care femeile tind sa falseasca orgasmul? 47 % dintre cei chestionati fac acest lucru pentru a nu-si face partenerul sa se simta rau , in timp ce 37% pentru a pune capat relatiei cat mai curand posibil, iar ceilalti 31% pentru a erotiza situatia. 

Orgasmul feminin

De-a lungul timpului, femeile au ajuns sa-si inteleaga mai mult corpul, ceea ce inseamna sa stie ce le activeaza si cum. In „The Color Purple”, un roman scris in 1982 de Alice Walker, care detaliaza 40 de ani din viata rurala a unei femei de culoare din sudul Statelor Unite, observam in mai multe randuri autodescoperirea sexuala a protagonistei Miss Celie. . In poveste, Shug Avery, partenerul sau de aventura explica:

Uite, acolo jos ai un cos care se incinge cand faci ce stii cu cineva. Si se incalzeste si se incalzeste si in cele din urma explodeaza. Asta e binele. Dar sunt mai multe lucruri bune. Sarutari, mangaieri cu degetele si cu limba.

O explozie, un orgasm pe care l-am observat intre referinte cinematografice si literare, la care fiecare femeie ajunge intr-un mod cu totul diferit. Sunt cei care o fac inainte si cei care au nevoie de o stimulare mai completa. Formele sunt foarte diverse. De aici nevoia sa incerci pana il gasesti pe cel care ti se potriveste cel mai bine. De fapt, mitul patrunderii este deja in stare de mare. Acum, 61% dintre cei chestionati considera ca este mai usor sa ajunga la orgasm prin stimularea externa sau clitoridiana , demistificand coitocentrismul si transferand atentia asupra clitorisului.

Dupa cum subliniaza Monica Branni, psiholog si sexolog la Platanomelon, potrivit unor studii recente, atunci cand practici precum sexul oral, stimularea manuala si saruturile sunt combinate, sansele de a ajunge la orgasm cresc semnificativ. Adica, cu cat mai mult zahar, cu atat mai dulce. Si este ca, 8 din 10 femei reusesc sa ajunga mai usor la orgasm, fata de 3 din 10 cand se face doar penetrare. Si ce ramane cu preliminariile? 87% considera preliminariile ca o parte foarte importanta .

„In timpul penetrarii, clitorisul este lasat nesupravegheat, nu primeste stimulare directa si este super firesc ca este foarte greu sa ajungi la orgasm”, spune Branni.

Pe de alta parte, 37% dintre femei spun ca le este mai usor sa ajunga la orgasm singure . Branni afirma ca „nu este ciudat ca daca iti cunosti corpul iti este mai usor sa stii sa-ti faci placere si, prin urmare, sa ajungi la un orgasm pe cont propriu”. Si este ca, nimeni nu-ti cunoaste corpul mai bine decat tine.

Oricum, acel orgasm intr-un cuplu, aproape la unison si atat de persecutat, vine intotdeauna?Rezultatele acestui studiu sunt clare: mitul orgasmului simultan intr-un cuplu nu este posibil. Cel putin nu intotdeauna. De fapt, 48% dintre femei spun ca vin doar „uneori” . Sexologul explica ca obsesia de a ajunge la punctul culminant in acelasi timp poate fi, de fapt, principalul dusman al placerii. Comunicarea si dedicarea sunt combinatia perfecta.

Fiecare femeie experimenteaza orgasmele foarte diferit. Dar pot toate femeile sa atinga mult-aclamatele orgasme multiple? 64% dintre femei spun ca au experimentat mai multe orgasme la un moment dat. Dar restul? Dupa cum subliniaza sexologul de la Platanomelon, multiorgasmia este o abilitate antrenabila si oricine poate avea mai multe orgasme consecutive. Pentru antrenament, ea recomanda concentrarea, relaxarea si concentrarea asupra clitorisului.

Despre masturbare

Am mentionat deja importanta explorarii relatiilor sexuale, dar mai presus de toate, de unde incepe aceasta prima ascultare este de la intalnirea femeilor cu propriile organe genitale. Masturbarea mai suna tabu? Exista multe motive si beneficii pentru care masturbarea ar trebui sa fie mai frecventa. De fapt, jumatate dintre respondenti (52%) se masturbeaza cel putin o data pe saptamana . In ceea ce priveste cea mai buna ora, 59% prefera noaptea, 28% dupa-amiaza si 13% dimineata.

Monica explica ca „frecventa poate varia in functie de persoana, de starea noastra de spirit, de momentul ciclului menstrual si de o infinitate de motive care ne pot face sa ne simtim mai mult sau mai putin chef”.

Universul practicilor sexuale si al jucariilor erotice

Dupa cum stiti, practicile sexuale pot fi foarte diverse. Intre sexul oral sau anal sunt cei care nu se pot hotari. Altii prefera unul mai mult decat celalalt. Potrivit studiului, femeile spaniole iubesc sexul oral si ca, pe de alta parte, practica sexului anal nu este atat de raspandita . Si, desi pentru a te bucura de o relatie sexuala sanatoasa si placuta nu ai nevoie de scopuri sau mijloace mari, este adevarat ca jucariile sexuale au devenit un element esential pentru multe femei.

In prezent, mai mult de jumatate dintre femeile spaniole (52%) spun ca folosesc jucarii sexuale atat in ​​cuplu, cat si singure. De la Platanomelon explica ca aceste jucarii aduc distractie si imbogatesc repertoriul sexual, atat individual, cat si in cuplu, oferind senzatii diferite, extinzand posibilitatile de joc si sporind comunicarea si sunt, de asemenea, un instrument de autodescoperire.