A sti despre ce sa vorbesti la o prima intalnire poate fi stresant. In mod ideal, amandoi faceti clic si conversatia curge cu usurinta, dar uneori cel mai bine este sa fiti pregatit, deoarece adresarea intrebarilor potrivite poate face cu adevarat diferenta intre o intalnire reusita sau un esec total.

Dar ce fel de intrebari poti pune?  Adevarul este ca, contrar credintei populare, chiar si la o prima intalnire poti merge mai adanc decat crezi. Nu va lasati intimidati de intrebarile de baza! Descopera cateva dintre intrebarile neasteptate pe care le poti incerca la o prima intalnire, pentru ca cel mai bine este sa scoti aceste lucruri in aer liber, chiar si de la inceput.

1. „Cum este relatia ta cu parintii tai?”

Potrivit psihologilor, aceasta intrebare este una dintre cele mai bune modalitati de a obtine istoricul personal si antecedentele unei persoane. In cele din urma, puteti descoperi multe despre personalitatea lor, de la modul in care se confrunta cu conflictele pana la modul in care gestioneaza adversitatea. Asa ca indrazneste sa intrebi despre copilaria lui si vei descoperi ca poate fi foarte revelatoare.

2. „Cum te-ar descrie prietenii tai?”

Uneori, sa intrebi despre punctul de vedere al altei persoane este foarte revelator, chiar daca o facem rar. Adevarul este ca a intreba ce spun prietenii lor despre ei le ofera securitatea de a se descrie din punctul de vedere al altei persoane , spun expertii. In plus, poti afla despre prieteniile lor, ceea ce, desigur, spune multe despre cine sunt ei. Adica: o intrebare, multe raspunsuri .

3. „Ce cauti intr-o relatie?”

Sigur, aceasta intrebare ajunge la obiect, dar nu va temeti! Nu e nimic in neregula. Ea intra la prima intalnire intreaba ce fel de stil de viata vrea sa duca, serioasa si angajata sau relaxata si nebuna? Desi nu exista un raspuns corect, pana acum ar trebui sa stii ce cauti. Desi poate parea tabu, ar trebui sa cereti sa aflati daca sunteti amandoi pe aceeasi pagina, va indreptati in aceeasi directie sau cu siguranta mergeti in propriul ritm. Oricare ar fi rezultatul, cel mai bine este sa-l descoperi de la inceput.

4. „Care a fost cea mai buna calatorie din viata ta?”

O alta intrebare neasteptata, dar puternica, pentru ca poate fi cu adevarat revelatoare. Raspunsul la aceasta intrebare va va oferi o idee clara despre sentimentul de aventura al intalnirii dvs. si despre ceea ce ei considera excelent sau standard. Si desi nu exista antipatii intre aprecieri si antipatii, cel mai bun lucru este ca iti vei da seama daca ai fi capabil sa reziste la „excursia lui extraordinara de trei nopti in camping pe malul unui rau” (chiar daca esti total plaja), sau daca este cel mai probabil sa fie aceasta prima si ultima intalnire pe care o vei avea.

5. „Care a fost cea mai mare realizare a ta?”

Poate una dintre cele mai bune intrebari pe care le propunem pentru ca va va ajuta sa aflati mai multe despre ele, atat pentru continutul raspunsului lor, cat si pentru felul in care ii raspund. 

6. „Ce parere ai despre monogamie?”

O modalitate de a fi direct este sa-ti intrebi intalnirea cum se simte despre monogamie sau daca a fost vreodata intr-o relatie deschisa. A presupune astazi o relatie monogama este o mare greseala, trebuie mai intai sa va asigurati ca sunteti pe aceeasi pagina impreuna si daca nu sunteti, este ocazia perfecta pentru a deschide un dialog despre relatii si angajamente in general.

7. „Daca ai putea avea vreo superputere, care ar fi aceasta?”

Aceasta este o intrebare prosteasca, dar si foarte amuzanta. Si crezi sau nu, raspunsul tau va spune multe sau nu va spune nimic : mergi mai adanc in raspuns sau il respingi repede; este egoist sau se concentreaza asupra altora; este creativ sau complet normal? 

Bineinteles, retineti ca la sfarsitul fiecareia dintre aceste intrebari va veni „ce zici de tine?” , asa ca asigura-te ca ai si tu un raspuns.