Varsta nu este un obstacol in a te bucura de o sexualitate plina si placuta si daca nu ne crezi, aici iti spunem toate beneficiile jucariilor sexuale dupa 50 de ani atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Asa-numitele jucarii erotice pot ajuta nu numai la imbunatatirea vietii sexuale in aceasta etapa de maturitate, ci si la ameliorarea disconfortului unor complicatii tipice unei varste mai inaintate.

Nu este vorba despre rezistenta la imbatranire, ci despre adaptarea la schimbarile fizice care apar in mod natural in organism dupa aceasta varsta si pentru aceasta, jucariile sexuale pot fi un mare avantaj. Ia-ti notite. 

Jucarii sexuale dupa 50 de ani

Oscar Ferrani, promotor sexual si consilier al magazinelor erotice, spune pentru El Pais ca folosirea jucariilor sexuale are multiple beneficii dupa 50 de ani , deoarece acestea „nu numai ca va pot stimula viata sexuala, singure sau cu un partener , dar au si un efect foarte pozitiv. asupra calitatii vietii dvs. in general, imbunatatind sau reabilitand in mare masura mecanisme fizice si fiziologice foarte specifice”.

Si este ca, la o anumita varsta, este obisnuit sa incepi sa simti efectele asupra sexualitatii , nu doar din cauza schimbarilor fizice, ci pentru ca in multe cazuri, cuplul moare sau pur si simplu are loc o separare.

Pentru expert, indiferent de jucaria erotica aleasa, important este sa o abordeze cu o atitudine deschisa, considerand-o ca pe o oportunitate de a fi creativ si acceptand dinainte ca nu exista niciun motiv sa caute doar contact sexual cu penetrare si orgasm , ci noi forme de erotism .

Beneficiile jucariilor erotice

Folosirea jucariilor sexuale precum mingi chinezesti, vibratoare sau ventuze de clitoris ajuta la depasirea schimbarilor care vin odata cu varsta intr-un mod distractiv si placut, imbunatatind si dinamica sexuala cu partenerul tau daca ai una. Expertii atrag atentia ca jucariile cele mai solicitate de persoanele mature sunt vibratoarele si masturbatoarele sau aparatele de masaj pentru prostata, precum si accesoriile precum lenjeria sau uleiurile pentru masaje erotice.

„Femeile in varsta care indraznesc sa-si cumpere primul vibrator tind sa prefere vibratoarele vaginale, nu deosebit de mari sau de forma nerealista si care ofera adesea un amestec placut si terapeutic prin imbunatatirea muschilor vaginului sau uscaciunea”, spune Marta Molas, sefa de comunicare pentru un magazin de jucarii sexuale din Spania.

Un alt dintre produsele erotice cele mai cautate in randul celor peste 50 de ani sunt lubrifiantii, deoarece sunt esentiali pentru combaterea uscaciunii vaginale , o problema foarte frecventa atunci cand menopauza incepe la femei. Cu ajutorul lubrifiantului si a unei jucarii, cum ar fi un vibrator , este posibil sa va bucurati de o stimulare placuta fara riscul de rani sau rani vaginale. In cazul barbatilor, disfunctia erectila incepe sa-si faca treaba, asa ca poti opta pentru un ham cu vibrator gol , creme vasodilatatoare, stimulente si potentiale de erectie , masaj de prostatasi inel vibrant care, atunci cand este plasat la baza penisului, prelungeste erectia .

Dincolo de placerea sexuala

Un alt beneficiu al jucariilor sexuale dupa 50 de ani este ca simplul act de a le cumpara poate fi foarte distractiv, mai ales daca este facut in compania unui partener , deoarece legatura se intareste, se creeaza complicitate si se poate identifica dorinta sexuala . imaginandu-te purtand unul dintre accesoriile erotice pe care le vezi in sex shop-uri.

Pe de alta parte, placerea sexuala favorizeaza producerea de hormoni ai bunastarii, motiv pentru care emotiile negative precum singuratatea, depresia, anxietatea si stresul sunt susceptibile sa scada.

In cele din urma, este important sa acordati atentie ingredientelor unora dintre produse deoarece ar putea aparea reactii alergice. Trebuie sa folosim jucariile sexuale exact asa cum este indicat pe ambalaj, mai ales daca este vorba de practici precum sexul anal . Poate ca riscul unei sarcini nedorite nu mai exista, dar riscul de contagiune al Bolilor cu transmitere sexuala (BTS) exista, asa ca ar trebui folosit intotdeauna prezervativul.