Creativitatea este unul dintre aspectele care caracterizeaza relatiile sexuale din intreaga lume. Din acest motiv, a descrie o persoana ca fiind „lacoma” pentru a-i oferi o atingere sexuala este un fapt total comun. 

In domeniul sexual, se obisnuieste sa se foloseasca tot felul de termeni si adjective pentru a descrie anumite comportamente si atitudini. De exemplu, desi intr-un context normal poate fi folosit pentru a descrie o persoana care iubeste dulciurile,  cuvantul „lacom” poate avea si o conotatie sexuala. 

De fapt, forta obisnuintei ne-a facut pe toti sa legam cuvantul lacom de ceva sexual. In acest sens, astazi vom incerca sa descoperim motivul care a transformat acest cuvant inocent intr-un termen cu importante conotatii sexuale care este folosit chiar si in  comertul electronic  precum  sexplace.es/dildos

Ce inseamna cuvantul „lacom”?

Daca cautam cuvantul dulce pe Google, putem gasi doua mici definitii ale acestui termen. Prima este  „persoana careia ii place sa manance dulciuri sau dulce”.

Pe de alta parte, a doua definitie se refera la utilizarea ei colocviala ca adjectiv care descrie „ care, datorita calitatilor sau caracteristicilor sale bune, trezeste apetitul, dorinta sau lacomia ”. 

In mod similar, pentru a obtine mai multe referinte putem cauta pe site-ul oficial al RAE. Entitatea recunoscuta ne spune ca cuvantul golosa/so este un adjectiv care poate fi folosit in felul urmator:

  • pasionat de a manca dulciuri.
  • Dorind sau dominat de apetitul pentru ceva.
  • Apetisant (care excita pofta de mancare).

Dupa cum putem vedea, exista o definitie „clasica” a unui dinte de dulce care nu are niciun fel de conotatie sexuala. Cu toate acestea, in termeni generali, cuvantul se refera la o anumita dorinta a unei persoane, care nu se limiteaza doar la dulciuri. 

In domeniul sexual, de exemplu, o lacoma ar putea fi descrisa ca un tip de femeie care este dornica sau are un mare apetit sexual. Este o conotatie care face parte dintr-o tendinta foarte populara care asociaza termeni inocenti si infantili cu anumite atitudini sexuale. 

Imbracati elevele in uniforma

Un exemplu al acestor tendinte care transforma aspectele inocente in comportamente cu conotatii sexuale este folosirea costumelor de scoala in uniforma. Oricine s-ar putea intreba de ce sa te  imbraci in scoala este atat de excitant pentru barbati. 

Potrivit diversilor psihologi, a vedea femei imbracate in scoala este o fantezie sexuala inradacinata in inconstientul multor barbati. In timpul liceului, fetele tind sa se maturizeze si sa se dezvolte mai repede decat baietii, asa ca trupurile lor tind sa fie mult mai atractive.

La randul sau, un procent mare de fete in aceasta etapa tind sa caute iubiti sau parteneri in clasele superioare si mai mari. Din acest motiv, tinerii tind sa-si vada colegii ca fete de neatins. 

Ca urmare, se creeaza un fel de dorinta, fetisism sau fantezie sexuala fata de imbracamintea uniforma a scolii. In acest sens,  conotatia sexuala a cuvantului lacom  poate avea o relatie cu acest fetis si fata de fetele mai tinere si „nevinovate” care sunt atrase de barbatii mai in varsta. 

In mod similar, este important de mentionat ca nu toti termenii folositi in domeniul sexual sunt legati de acest tip de tendinta. De exemplu, unul dintre cele mai populare costume sexuale este cel al asistentelor sau politistilor sexy.

Termeni si adjective cu conotatii sexuale

Pe langa goloss, exista multe alte  cuvinte, termeni si adjective care au conotatii sexuale importante . Pentru a cunoaste putin mai indeaproape catalogul larg de termeni pe care barbatii il folosesc de obicei pentru a descrie femeile in sfera sexuala, vom trece in revista cele mai comune adjective:

jucaus

„Jucaus” este un alt termen care este foarte asemanator cu „lacom”, deoarece conceptul clasic al acestui cuvant se refera la o fata careia ii place sa se joace. Desigur, in domeniul sexual,  jucausul poate fi legat de o femeie distractiva careia ii place sa experimenteze  si sa faca experienta sexuala mult mai distractiva. 

Obraznic

Femeile jucause pot fi descrise si ca obraznice. Conform dictionarului RAE, o persoana rautacioasa este de obicei descrisa ca neastamparata sau indisciplinata. 

In mod normal, acest termen este folosit pentru a descrie copiii, dar, ca si cuvantul lacom,  a numi o femeie obraznica are o conotatie sexuala puternica . De altfel, RAE leaga si termenul „obraznic” de o persoana care „traieste distrasa in vicii, in special in senzualitate”. 

Dupa cum se poate, din punct de vedere cultural, mai multi termeni pe care ii putem considera nevinovati au fost inconjurati de un numar semnificativ de conotatii sexuale de tot felul. 

Clitoris

Chochete este un alt termen care este adesea folosit cu conotatii sexuale , deoarece originea cuvantului se refera la vaginul sau vulva unei femei. Din acest motiv, termenul „chocho” sau „chochete” este de obicei folosit ca pronume pentru a numi un partener sexual sau iubitor. 

In functie de context, pasarica poate fi un termen care se refera la organul sexual feminin sau pur si simplu pentru a numi un partener. 

proaspat

Printre cei mai comuni termeni care sunt adesea folositi cu conotatii sexuale se numara cuvantul „proaspat”. Pentru RAE, este un adjectiv care descrie ceva „moderat rece”.

Cu toate acestea, in cultura spaniola,  cuvantul „proaspat” are o conotatie sexuala importanta  atunci cand descrie o femeie. O femeie proaspata poate fi descrisa ca fiind impertinenta, „aruncata” sau putin „curva”. 

Este un adjectiv care este de obicei folosit pentru a descrie o femeie care nu este considerata decenta din cauza obiceiurilor ei sexuale. 

Ingust

Termenul „ingust” face parte si din acel set de cuvinte care nu numai ca au un inteles clasic, dar au si o conotatie sexuala. In general, atunci cand ceva este ingust, tinde sa fie strans, strans sau ingust. 

Din punct de vedere cultural, acest termen a fost legat de comportamentul sexual al unor femei care au idei restrictive despre sex. Acest adjectiv este folosit pentru a descrie femeile care sunt de obicei rigide si care nu au dorinta sexuala in viata lor de zi cu zi.

curva

Desi exista o diferenta importanta intre cuvantul „lacom” si „curva”, acelasi lucru se intampla cu acesti doi termeni: ambii au o semnificatie sexuala. Cand ne uitam la dictionarul limbii spaniole, putem observa ca o persoana curva se caracterizeaza prin murdarie, este o persoana nepoliticos, nepoliticos, fara maniere si care este dispretuitor. 

In prezent, cuvantul curva este folosit ca sinonim pentru murdar cu conotatie sexuala, deoarece se refera la femeile care sunt promiscue. De fapt, in practica, o femeie „curva” s-ar putea spune ca este o „curva” din cauza comportamentului ei sexual gresit. 

Acestia sunt cativa dintre termenii care au conotatii sexuale si care pot fi folositi pentru a descrie o femeie. Dupa cum putem vedea, astfel de cuvinte simple si de zi cu zi pot avea un sens total diferit atunci cand sunt folosite intr-un mediu sexual. 

Expresii si eufemisme sexuale 

Dupa cum am subliniat la inceput, cand vine vorba de sex, limbajul poate fi incredibil de divers si in continua schimbare. Din acest motiv, pe langa existenta unor cuvinte si termeni care ne permit sa descriem anumite comportamente sexuale, limba spaniola contine si mai multe fraze si eufemisme sexuale. 

Pentru a afla putin mai indeaproape despre catalogul larg al celor mai frecvente eufemisme sexuale din Spania, cele mai populare expresii sunt evidentiate mai jos:

"frigida"

In sfera sexuala, „getting laid” poate fi una dintre cele mai cunoscute si populare expresii din toata Spania. In mod normal,  cine sustine ca „a fost culcat” este o persoana care a intretinut relatii sexuale. 

In ciuda marii popularitati a acestui eufemism sexual, expresia „get laid” nu a fost intotdeauna legata de actul de a face sex. Pe vremuri, cand nobilii spanioli spuneau ca vor fi intinsi, ei au vrut sa spuna ca vor iesi pentru o clipa sa pufneasca rape, un tip de tutun pudra. 

Este important de remarcat faptul ca legendele urbane spun ca, pe langa pufnit din snuff, barbatii foloseau aceasta scuza pentru a se desparti de sotii si a-si intalni in secret iubitii. Din acest motiv, „get laid” este o expresie care este strans legata de actiunea de a face sex rapid. 

„Pune cu privirea la Cuenca”

O alta dintre frazele cu conotatii sexuale pe care le putem gasi in cultura noastra este „uita-te la Cuenca”. Se crede ca aceasta fraza s-a nascut din construirea unui observator astronomic de catre Felipe el Hermoso in timp ce se afla in Toledo.

Pentru istorici, motivul pentru aceasta constructie a fost ca Felipe avea nevoie de un loc privat pentru a avea intalniri secrete cu iubitii sai. Cand a urcat in turn, monarhul i-a spus Juanei la Loca, sotia sa, ca va urca sa puna o doamna sa se uite la Cuenca, ca sa se poata bucura de privelistile incredibile.

Aparent, gardienii lui Felipe au fost foarte amuzati de scuza, deoarece stiau ce se intampla cu adevarat si, din acest motiv, au inceput sa popularizeze sintagma „privind la Cuenca”.

„Mancati smochinul”

Printre eufemismele sexuale cele mai folosite si cunoscute de spanioli se numara sintagma „comer el higo”. Pentru grecii antici, smochinul era un fruct care era strans legat de fertilitate, deoarece era in mainile zeitei Demetra.

Aceasta zeita greaca nu era doar zeitatea agriculturii, ci era cunoscuta si ca zeita fertilitatii. Drept urmare, cultura iudeo-crestina a fost responsabila de stabilirea unui fel de  relatie simbolica intre smochin si organul sexual al femeii.

„Joaca la zambomba”

„Tocar la zambomba” este unul dintre cele mai folosite eufemisme sexuale in Spania si a carui origine dateaza din secolul al XV-lea. In acest moment, sclavii africani au adus acest instrument in Peninsula Iberica. 

Desi pentru africani zambomba este un instrument care se canta de obicei in rituri de pregatire sexuala si rituri de fertilitate, in Spania exista un alt mod de a vedea aceasta activitate. „Tocar la zambomba” este o expresie cu conotatii sexuale, deoarece  este folosita ca sinonim pentru masturbarea masculina. 

Motivul principal pentru aceasta este asemanarea dintre modul in care se joaca zambomba si actul de a se masturba. Este necesar doar sa vezi o persoana jucand zambomba pentru a vedea asemanarea dintre ambele activitati recreative. 

„Pune coarnele”

In cele din urma, printre cele mai utilizate fraze si eufemisme sexuale in Spania si in mare parte din lumea vorbitoare de spaniola, se numara „puneti coarnele”. Fara indoiala, este o expresie total cunoscuta si pe care, poate, am folosit-o cu totii la un moment dat. 

De fapt, nu exista o explicatie unica pentru originea acestei fraze. Cu toate acestea, lingvistii au legat expresia „cuckolding” de mitul grecesc al Minotaurului, care a fost produsul unei relatii adultere.

In acelasi mod, ar putea exista o relatie intre aceasta fraza in randul vikingilor si mitul ca ei si-au pus coifurile cu coarne pe usi pentru a anunta ca fac uz de dreptul de pernada. Cu toate acestea, aceasta a doua versiune este foarte putin sustinuta de istorici. 

Acestea sunt unele dintre cele mai folosite eufemisme, fraze si termeni cu conotatii sexuale in Spania. Fara indoiala, am facut o recenzie grozava a unor cuvinte cu sens dublu care sunt cele mai populare in limba spaniola. In acest fel, s-a putut observa cum un cuvant simplu si inocent precum „lacom” poate fi folosit pentru a descrie o femeie cu conotatii sexuale.