Sexul la prima intalnire arata mai multe tabuuri in jurul sau, deoarece este asociat in general cu o practica promiscua intre ambele parti si ca o lipsa de interes fata de cealalta persoana sau de posibila relatie pe care ar putea-o forma.

Cu toate acestea, odata cu deschiderea aplicatiilor de intalniri si eliberarea sexuala in crestere, in special in randul femeilor, din ce in ce mai multi oameni le place sa faca sex la prima intalnire si chiar cauta sa se intalneasca pentru asta.

Relatiile sexuale la primele intalniri pot fi o practica incitanta si pasionala, precum si o intalnire periculoasa, deoarece, desi poate exista chimie intre partile interesate, daca este prima intalnire nu se cunoaste antecedentele persoanei cu care va intalniti, care ar putea duce la o situatie periculoasa.

Care sunt avantajele de a face sex la prima intalnire ?

Un sondaj realizat de site-ul de matrimoniale OkCupid a aratat ca 46% dintre utilizatorii sai sunt dispusi sa faca sex la prima intalnire , tendinta care continua sa creasca. Avand in vedere acest lucru , Lawrence Siegel, sexolog clinic si educator sexual pentru Men'sHealth, indica unele dintre avantajele de a face sex la prima intalnire .

- Te poti bucura de sex

Daca tu si persoana ta sunteti de acord sa faceti sex inca de la prima intalnire, atunci exista sanse mari sa aveti sex satisfacator si placut , atata timp cat ambele parti sunt de acord si sunt clare despre intentiile lor una cu cealalta. Daca te hotarasti sa faci sex la prima intalnire , cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te bucuri de el si de momentul.

-Cunosti intentiile celeilalte persoane

A face sex la prima intalnire deschide usa comunicarii intre partile implicate, ceea ce ar putea ajuta la clarificarea intentiilor tale si ale celeilalte persoane.

„Vreau sa fac sex , dar nu caut nimic serios”, sau „Vreau sa fac sex si sa ne revedem mai tarziu”, pot fi cele doua scenarii cu care te confrunti. A clarifica ceea ce cauti iti va permite sa cunosti intentiile celeilalte persoane.

-Vei sti daca au chimie

Nu este intotdeauna usor sa stii daca chiar ai chimie cu o alta persoana, asa ca sexul la prima intalnire ar putea fi cadrul ideal pentru a afla. Sexul la prima intalnire nu ar trebui sa afecteze relatia care ar putea avea loc intre cei implicati, intrucat un studiu din Health Day News afirma ca cei care fac sex la prima intalnire pot avea si o relatie stabila in viitor.

Care ar putea fi dezavantajele de a face sex la prima intalnire ?

Cu toate acestea, sexologul mai subliniaza ca exista dezavantaje la sexul la prima intalnire , care ar putea afecta siguranta dumneavoastra si asteptarile pe care le aveti cu cealalta persoana. In prima instanta, daca nu esti clar ce vrei, poti sa-i dai celeilalte persoane o idee gresita, care ar putea strica o intalnire viitoare sau ar putea insela in mod negativ intalnirea ta.

In plus, un alt dezavantaj este ca s-ar putea sa regreti ca ai facut-o, mai ales daca te decizi sa o exersezi cand ai baut alcool sau pentru ca ai o idee falsa despre intalnirea ta . Puteti regreta si pentru ca prima intalnire sexuala intre un cuplu poate fi foarte rea daca nu exista chimie sau comunicare.

A face sex cu o persoana pe care tocmai ai cunoscut-o te-ar putea pune, de asemenea, in pericol, pentru ca daca nu ii cunosti istoricul sau trecutul, te-ai putea gasi intr-o situatie periculoasa care iti ameninta siguranta fizica si emotionala.

Amintiti-va ca in orice intalnire sexuala trebuie sa existe consimtamant intre ambele parti si trebuie facut in siguranta prin folosirea unui prezervativ de bariera, asta pentru a evita o sarcina nedorita sau o boala cu transmitere sexuala.