Intrand in al doilea deceniu al secolului al XXI-lea, este timpul sa desfiintam odata pentru totdeauna o serie de mituri care au insotit de milenii dezvoltarea vietii sexuale a femeilor. Unele mosteniri culturale si stereotipuri ale societatii au inhibat explorarea sexualitatii si erotismului pentru genul feminin pana la punctul de a-l face pacatos si chiar nesanatos, dar avand in vedere ca cenzura femeilor a fost inlaturata strat cu strat, este timpul sa demistificam anumite convingeri care impiedica desfasurarea deplina a sexualitatii.

Femeile sangereaza cand isi pierd virginitatea Fals. Marimea si forma himenului se schimba de la o femeie la alta. Majoritatea bebelusilor de sex feminin nu le au la nastere, deoarece tesutul se descompune complet in timp ce sunt inca in uter. Contrar a ceea ce s-a crezut de cateva generatii, majoritatea femeilor nu au nicio structura anatomica care sa provoace durere sau sangerare in timpul primei relatii sexuale; desi exista o alta portiune a populatiei feminine care se naste cu himen septat (inchis) si de aceea poate prezenta un anumit tip de sangerare in prima relatie sexuala sau chiar pot aparea complicatii cu menstruatia.

Cuplul trebuie sa aiba orgasme sincronizate Fals. Dupa cum se stie, sexualitatile masculine si feminine sunt diferite. De la motorul excitarii pana la atingerea orgasmului, trecand prin ritmuri si fantezii, atat barbatii cat si femeile tind sa aiba preferinte diferite si toate acestea influenteaza timpul necesar pentru a atinge un orgasm. Concordanta temporara poate aparea punctul maxim al placerii, dar probabilitatea aparitiei ei nu este atat de mare pe cat ne-am dori sa credem, sexul bun nu depinde de o completare simultana ci de intregul drum parcurs.

Barbatii carora le place sexul anal au tendinte homosexuale Fals. In timpul actului sexual, utilizarea anusului masculin sau feminin ca organ al placerii este obisnuita. Anusul este o cavitate foarte sensibila, este acoperit de piele mai subtire, in ea se termina cateva ramuri nervoase si are si un sistem muscular si un sfincter controlat in mod constient pentru a-i controla dilatarea sau compresia. Din aceste motive anatomice, sexul anal este placut atat pentru barbati, cat si pentru femei, iar relatia homosexualitatii cu aceasta practica sexuala este doar un balast cultural.

Femeile fecioare nu pot avea orgasm Sexualitatea la fiinte umane incepe sa se dezvolte de la o varsta foarte frageda; In general, intreaga populatie sanatoasa se masturbeaza din copilarie pana la sfarsitul vietii daca sanatatea le permite; asta fiind asa, a avea orgasme fara sa fi avut prima penetrare este mai mult decat un mit, este o realitate sigura si complet fireasca.

Masturbarea genereaza boli si dependenta Masturbarea este unul dintre cele mai bune instrumente pe care le au femeile pentru a-si explora erotismul. Acea zicala populara „daca vrei ca ceva sa mearga bine, fa-o singur”, poate fi aplicat si sexualitatii feminine pentru a obtine orgasme excelente prin autocunoastere. Desi relatiile sexuale cu un partener pot fi 100% placute, masturbarea garanteaza o experienta sexuala in care doar tu ai controlul, te elibereaza si de stres, te ajuta sa dormi mai bine si te pune intr-o pozitie mai buna pentru o intalnire sexuala in cuplu. Contrar credintei populare, masturbarea este o practica naturala si complet normala, care este departe de a fi o boala deoarece se practica de obicei cu propriile maini sau cu vibratoare pentru uz personal.