In ultimii ani, cunostintele despre sexualitatea femeilor au crescut considerabil, cu toate acestea, este inca un tabu pentru multi sa-si exploreze organele genitale pentru a-si afla zonele erogene , asa ca foarte putini stiu unde este punctul feminin A si ce poate face acesta. fa pentru placerea ta sexuala.

Din acest motiv, iti oferim un ghid de la experti in sexualitate pentru a-l gasi si a profita la maximum de el in timpul masturbarii sau sexului cu partenerul tau. Gata? Ia-ti notite.

Punctul feminin A

Cand vorbim despre placerea feminina intensa , primul lucru la care multi se gandesc este faimosul punct G , o zona de tesut vaginal care este aproape de uretra si care permite o excitare foarte intensa a femeii , pana la punctul in care daca este stimulat Ei bine, poate provoca ejaculare sau squirt.

Dar acea zona poate sa nu fie cea mai placuta pentru femei, deoarece exista o alta care permite o lubrifiere mai mare si orgasme multiple in fiecare relatie sexuala: punctul A.

Ce este si cum sa o gasesti? Punctul A feminin , cunoscut stiintific sub denumirea de Punctul AFE (Zona Erotica Anteriora a Fornixului) a fost descoperit de un medic pe nume Chua Chee Ann in anii 1990, in timp ce facea un studiu despre uscaciunea vaginala si a constatat ca femeile au fost prea entuziasmate prin stimularea zonei respective, unele chiar a avut un orgasm pentru prima data sau sa bucurat de unul mai intens.

In ceea ce priveste localizarea sa, sexologul Zoraida Granados subliniaza ca „ punctul A este situat la aproximativ 7,8 centimetri de buzele vaginale, in partea cea mai interioara a vaginului care este aproape de vezica”.

Sa-l gasesti poate sa nu fie atat de usor, mai ales ca nu exista doua vaginuri la fel, asa ca singura modalitate de a-l descoperi si de a te bucura de minunatiile sale este explorandu-te cu degetele in timpul masturbarii sau sa-ti ceri un mic ajutor partenerului.

Cum sa-l diferentiem de punctul G ?

Foarte simplu, spre deosebire de aceasta zona care produce in general o senzatie intensa precum dorinta de a urina atunci cand exista multa emotie , punctul A creste placerea pe masura ce continua sa fie stimulat.

Daca esti persistent in a-l gasi, te vei putea bucura de o lubrifiere vaginala mai mare si de durata , precum si de orgasme multiple . Avantajul este ca il poti stimula cu degetele, cu jucarii sexuale sau in plin act sexual, tu decizi cum iti doresti cel mai mult. 

Un alt avantaj al punctului A feminin cu punctul G este ca exista mai multe pozitii sexuale care permit stimularea acestuia, dar exista trei care sunt cele mai eficiente:

1. Cu femeia cu fata in jos si partenerul in spatele ei, astfel incat degetele sa fie mai mobile in partea superioara a vaginului .

2. Cu femeia asezata pe marginea patului si partenerul sexual in genunchi in fata ei, pentru a putea stimula cu degetele sau penisul.

3. Cu femeia in pozitie patruped sau celebrul „doggy style” sau pozitie cainele, unde barbatul o poate stimula si cu degetele sau penisul, desi cu profunzime mai mare.

Daca aceste pozitii sexuale nu functioneaza pentru a gasi punctul A , puteti introduce si trei degete in forma de C in vagin si apoi le puteti intinde si indoi. O alta varianta este sa optezi pentru un joc numit „jocul cu ceas”, pe care jurnalista Silvia C. Carpallo il recomanda in cartea sa Sex to be happy , si care consta in explorarea intregului vagin cu degetele , facand miscari care marcheaza diferite momente ale o zi. Priveste.

Aceasta tehnica iti permite sa descoperi daca placerea ta este la ora trei sau mai bine zis, la sapte. Ideea este ca experimentezi si te lasi pana vei gasi cele mai sensibile zone pentru excitatia ta sexuala , inclusiv punctul G si punctul  A.

Daca descoperi punctul A feminin , fii sigur ca te vei bucura de senzatii intense si minunate, dar daca nu, nu te frustra, continua sa-ti explorezi corpul foarte delicat si nu uita ca poti opta oricand pentru o stimulare corecta a clitorisul , care la toate femeile garanteaza orgasme de neuitat.