Regulile de igiena si ingrijire de sine nu sunt atat de dificile, dar avem in continuare tendinta de a face unele lucruri gresite uneori. Greselile ne pot costa nu numai frumusetea, ci si sanatatea.

Va vom prezenta cateva greseli comune de auto-ingrijire si cum sa le evitati.

Va acoperiti gura cu mana atunci cand tusiti sau stranutati

Atunci cand ne acoperim gura cu mainile atunci cand tusim sau stranutam, ajutam microbii sa ajunga pe fetele noastre. Rezultatele sunt eruptii, inrosire si alte consecinte care nu sunt asa de incantatoare. Este deosebit de periculos pentru bolile infectioase, deoarece frecarea ochilor cu mana poate provoca o inflamatie a pleoapelor.

Cum sa procedati corect: ar trebui sa va acoperiti gura cu un tesut, de preferinta un tesut de hartie de unica folosinta. Daca nu se intampla sa aveti una, acoperiti-va gura cu maneca.

Folositi prea mult balsam de par

Balsamurile pentru par au o textura densa din cauza siliconilor si a altor componente al caror scop este sa faca parul neted si stralucitor. Cu prea multa balsam aplicat, parul devine repede murdar. In cazul in care produsul ajunge pe scalp, porii se infunda, ceea ce duce la o crestere a grasimii si o crestere slaba a parului.

Cum se face corect: cantitatea optima de balsam este o picatura de dimensiunea unei mici monede. Trebuie aplicat numai pe varfuri.

Folositi prea multa pasta de dinti

Prea multa pasta de dinti de pe perie face ca firele sa alunece pe dinti in loc sa le curete, ceea ce duce la scaderea calitatii periei.

Cum se procedeaza corect: cantitatea recomandata de pasta de dinti pentru adulti este cat un bob de mazare. Pentru copii - dimensiunea unui bob de orez.

Va spalati cu gel de dus in fiecare zi

Pielea noastra este locuita de bacterii benefice care o protejeaza de infectii si o pastreaza natural hidratata. Utilizarea zilnica a gelului de dus distruge aceasta bariera. Corpul devine mai susceptibil la diferite boli, iar pielea devine mai uscata, ceea ce poate duce la eczeme.

Cum se procedeaza corect: utilizarea zilnica a sapunului si gelului este necesara numai pe mainile noastre, axile si in zona de sub curea. Alte zone pot fi curatate cu ajutorul gelului o data la 2 zile.