Sanatatea sexuala a femeilor , la fel ca si a barbatilor, este importanta pentru bunastarea emotionala si fizica. Dar obtinerea unei vieti sexuale satisfacatoare necesita auto-reflectie si comunicare deschisa cu partenerul tau. Daca vrei ca relatiile tale sexuale sa fie mai bune, iata cateva tehnici pentru a te bucura mai mult de sex.

A face sex este asociat cu o serie de beneficii pentru sanatate ale sexului . Persoanele care sunt foarte active sexual raporteaza ca se simt mai conectate cu partenerul lor.

Pentru a afla mai multe despre... 7 tipuri de orgasme de experimentat acum

Micul orgasm al mortii este un proces biologic descris in medicina ca o „eliberare exploziva a tensiunii musculare” sau ca o „senzatie trecatoare de placere intensa care genereaza o stare alterata de constiinta.” Produce nebunie in organism: muschii se contracta, sangele. presiunea si ritmul cardiac se dubleaza, iar in cele mai severe cazuri, constiinta este pierduta pentru cateva secunde .

Punctul A Acest punct se refera la partea frontala interna a vaginului care merge spre buric, este un punct de presiune care inconjoara colul uterin si este situat la 10 cm in interior. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa fii relaxat si constient de toate senzatiile traite in acest moment; in stimularea sa este necesar sa lucrezi in echipa cu partenerul tau sau cu o jucarie sexuala si sa faci miscari ondulate din spate in fata. 

Sfarcurile Sfarcurile au mii de terminatii nervoase, ceea ce le face extrem de sensibile la atingere. Sfatul este sa iti faci timp pentru a crea o atmosfera de tensiune cu partenerul tau incepand cu sarutari sau mangaieri pe gat si pe piept, pana in final dupa ruperea tensiunii, stimularea mameloanelor si atingerea orgasmului. 

AnalEste rezultatul stimularii sexuale a nervilor din si din jurul muschiului planseului pelvin, anusului si peretelui posterior al vaginului (in cazul femeilor). Sfatul este ca dupa un timp de incalzire si o buna lubrifiere, aceste zone sunt stimulate facand forma unui cerc. Se pot folosi dildouri, pluguri anal sau prin penetrare. 

Punctul GPentru stimularea sa, este nevoie de excitare completa, erectie clitoridiana, alungire, relaxare si lubrifiere a canalului vaginal. O tehnica buna este sa faci o miscare de unda inainte si inapoi cu degetele; Un alt sfat este sa combinati cu stimularea clitorisului si jucariile sexuale. 

Clitoris95% dintre femei ating acest tip de orgasm datorita calitatilor clitorisului: are aproximativ 8.000 de terminatii nervoase, este erect si se umfla pana la 300% din dimensiunea sa in repaus si este singura parte a corpului care nu imbatraneste niciodata. si a carui singura functie este placerea. Se poate face prin masturbare, limba sau cu o jucarie sexuala. 

Multiorgasm Aceasta este stimularea prin combinarea a doua sau mai multe tipuri de zone erogene. Intregul organism este implicat in aceste senzatii si placerea este combinata dar in acelasi timp se simte in diferite parti ale corpului. Se poate ajunge cu mangaieri, cu limba, cu sarutari, cu degetele, cu penetrare sau cu jucarii sexuale. 

Tehnici pentru a te bucura mai mult de sex daca esti femeie

Relatiile sexuale sunt satisfacatoare pentru sanatate, dar este esential ca femeile sa stie sa se bucure mai mult de sex si un studiu realizat in Statele Unite la care au participat 3.000 de femei a dezvaluit cele mai eficiente patru tehnici pentru a le creste placerea in timp de a fi intim cu partenerul tau .

In cercetarea, intitulata „Pleasure Report” , mii de femei au fost intrebate ce fac pentru a experimenta mai multa placere din cauza sexului cu penetrare, iar cercetatorii au descoperit ca exista patru tehnici care functioneaza pentru majoritatea femeilor .

„Am dat nume descriptive si am creat diagrame, animatii si videoclipuri cu gust cu femei de toate varstele care isi explica propriile experiente.”

indica Christiana von Hippel, unul dintre autorii studiului.

Cele patru tehnici au fost botezate drept „angulare”, „leganare”, „scufundare” si „parenting” si in asta consta fiecare:

Pescuitul cu undita

87,5% dintre cei chestionati au sugerat tehnica de pescuit, care consta in rotirea sau ridicarea perfecta a pelvisului pentru a gasi o pozitie in care penisul, jucaria sau degetele „contact” corect.

Scufundare

Aproximativ 84% dintre participantii la studiu au spus ca le-a placut atingerea penetranta a exteriorului vaginului , o tehnica numita „panzarea”.

Leganandu-se

Aproximativ 75% dintre participantii la studiu au spus ca cea mai buna tehnica este balansarea, o actiune definita de miscari care ajuta la frecarea constanta a penisului sau a jucariei de clitoris in timpul penetrarii.

Imperechere

Un procent de 70 la suta dintre cei chestionati au indicat ca le-a placut o tehnica constand in stimularea clitorisului cu o jucarie sau un deget in timp ce sunt penetrati.

Christina von Hippel a indicat ca scopul studiului a fost acela de a scoate din umbra aceste cunostinte importante la lumina zilei, cu un limbaj clar, care sa permita femeilor sa recunoasca, sa comunice si sa actioneze mai bine in functie de ceea ce isi doresc atunci cand fac sex.