Se crede ca barbatii care de obicei se trezesc cu o erectie dimineata se gandesc mereu la sex sau au vise erotice , totusi, stiinta explica ce le cauzeaza cu adevarat si ce inseamna ele.

Expertii atrag atentia ca trezirea cu o erectie este un semn de sanatate si dimpotriva, atunci cand nu se intampla, poate alerta probleme.

Trezindu-se cu o erectie

O erectie este atunci cand sangele curge in penis mai repede decat iese, determinand umflarea tesutului spongios al penisului si a deveni marit si dur.

Potrivit Plenned Parenthood, erectiile apar de obicei din cauza excitatiei sexuale, dar pot aparea si in momente diferite, cum ar fi atunci cand dormi.

Trezirea cu o erectie sau asa-numitele erectii de dimineata este foarte frecventa la unii barbati si se intampla cu un motiv.

Medicii numesc acest fenomen tumescenta peniana nocturna (NPT) sau erectii legate de somn si sunt un semn de sanatate sexuala buna .

Sunt mai frecvente la barbati tineri sau adolescenti, deoarece sunt direct legate de nivelul de hormoni , in special de testosteron si prostaglandine, care sunt produse din abundenta in timpul tineretii.

Barbatii sanatosi ar trebui sa aiba o medie de una pana la cinci erectii nocturne , fiecare durand intre 15 si 40 de minute. Prin urmare, barbatii care se trezesc cu un penis erect sau cu o erectie nu numai ca isi pot surprinde partenerul cu o sesiune de sex dimineata, dar corpul lor le spune ca sunt sanatosi.

Dar de ce apar ele? Trezirea cu o erectie este un rezultat al cantitatii de sange care curge pentru a aduce oxigen in tesuturile penisului creste in timpul noptii, cand esti complet relaxat, pentru ca numai atunci cand adormi linistit arterele heclinului si muschii corpurilor. cavernosa penisului Acestea permit o mai buna circulatie a sangelui.

Deci, a avea erectii noaptea si a te trezi cu una este un semn ca dormi bine, deoarece acestea apar de obicei in timpul somnului REM , care este atunci cand dormim cel mai adanc.

Nu toata lumea ajunge in faza REM cand doarme, deoarece probleme precum obezitatea sau apneea in somn o pot preveni.

Pe langa faptul ca totul in sanatatea ta sexuala functioneaza corect, trezirea frecventa cu o erectie este si un semn ca nu ai alte probleme de sanatate.

Institutul de Medicina Sexuala subliniaza ca excesul de greutate poate provoca dificultati in a avea o erectie , asa ca este esential sa slabesti pentru a imbunatati acest aspect. In mod similar, ele indica faptul ca hipertensiunea arteriala, sforaitul si dietele cu exces de grasime pot preveni erectia penisului .

Trezirea cu erectie a fost legata si de dorinta de a urina, intrucat pe timpul noptii petrecem cateva ore fara a merge la baie, dar este o senzatie subiectiva, deoarece studiile au aratat ca erectiile apar chiar daca vezica urinara este goala.

Ceea ce se intampla este ca este obisnuit sa ne trezim cand avem nevoie de a urina, iar cand vad erectia , barbatii raporteaza un lucru la celalalt.

In orice caz, trezirea cu o erectie este adesea un semn de sanatate buna, asa ca daca ti se intampla, gandeste-te ca corpul tau iti spune ca totul functioneaza asa cum trebuie, altfel, daca ai probleme cu erectia , cel mai bine este sa vada un specialist, deoarece ar putea fi rezultatul altor probleme de sanatate care necesita tratament.