Sfaturile neconvenționale de îngrijire a corpului și înfrumusețare sunt cel mai minunat lucru care s-a întâmplat omenirii de la descoperirea ciocolatei. Ne învață cum să economisim timp, bani și e simți absolut minunat atunci când găsești o întrebuințare nouă unui produs pentru a te ajuta la rutina de înfrumusețare. Oricând ne putem duce să ne cumpărăm cumpărăm cosmetice, însă , cel puțin în cazul meu, atunci când pot recicla ceva în special, dacă îl voi folosi pentru corpul meu, mă face să mă simt ca superwoman.

trucuri frumusete

Multe întrebuințări în cosmetică a obiectelor uzuale deja le cunoașteți: zațul de cafea exfoliază bine și ne scapă de celulită, la fel și tărâțele, lămâia și mierea pot fi folosite ca astringente, iar aloele poate fi folosit la absolut orice. Însă am descoperit întrebuințări noi pentru alte câteva produse și vreau să le împărtășesc cu voi.

1.Balsamul de buze ca iluminator sau blush

Îmi amintesc cum bunica-mea folosea rujul acela verde care m-a fascinat o bună parte din copilărie și în obraji, pentru puțină culoare. Ce-i drept, rujul acum poate fi folosit ca blush numai în cazuri extreme. Însă un substitut mai bun pentru ruj este balsamul de buze, în special dacă are puțină culoare. Acesta nu este suficient de pigmentat pentru a păta, dar va lăsa o urmă de culoare. Faptul că este uleios vă va ajuta să îl întindeți cum vă doriți.

De asemenea, un balsam de buze fără culoare poate fi folosit ca iluminator. Majoritatea au puțin sclipici fin în ele sau sunt făcute pentru a avea un finnish ud, iar exact acest efect este perfect pentru iluminare.

2.Balsamul de păr înlocuiește crema de ras

Haideți să fim serioase, oricât de mult am milita pentru picioare fine, epilate la salon, tot la lamă ajungem când ne grăbim. Iar atunci când trebuie să ne radem și am rămas fără cremă de ras, lucrurile devin și mai sângeroase. Ei bine, un înlocuitor pentru crema de ras este balsamul de păr. Acesta are suficient săpun pentru a ajuta lama să alunece, va da volum părului deci îl va ridica de pe piele, iar proprietățile hidratante pentru păr se aplică și la nivelul pielii. Prin urmare veți avea rezultate fine ca mătasea.

3.Pensule pe post de exfoliator

Luați o pensulă cu părul lungă și groasă împreună cu un exfoliator ușor și folosind mișcări circulare veți îndepărta celulele moarte de pe întreg corpul. Acest proces stimulează și sistemul limfatic, deci încurajează corpul că se curețe de toxine și să reducă celulita. Pentru zonele problematice puteți să folosiți o pensulă împreună cu zaț de cafea. Masajul va stimula corpul, iar cofeina va dubla acest efort.

4.Șampon uscat în păr și în pantofi

Tuturor ne transpiră picioarele. Iar vara dacă purtați pantofi care nu au o aerisire sănătoasă, acest proces este mult mai evident. Ei bine, cu ajutorul șamponului uscat puteți să scăpați de umezeala din pantofi dar și de mirosurile neplăcute. Deoarece șamponul uscat a fost creat pentru a absorbi umezeala și excesul de sebum de la nivelul părului. Ei bine, la fel de bine absoarbe umezeala și din pantofii dumneavoastră.

matreata

5.Aspirina ca leac de mătreață

Dacă ați încercat cam tot ce înseamnă șampon pentru mătreață fără nici un rezultat, nu disperați. Adăugați câte 2 aspirine pisate la fiecare spălare în șampon. Aceasta va omorî ciuperca de la nivelul scalpului și veți scăpa de cojile enervante.

Cam acestea sunt trucurile mele de a economisi niște bani pentru produsele de înfrumusețare. Câteva le-am încercat pentru a mă distra, cum ar fi cel cu balsamul de buze și pe altele de nevoie, cum ar fi tratamentul pentru mătreață.