Se vorbeste multe despre ejacularea precoce , insa putini stiu ca exista si orgasmul prematur la femei , care, la fel ca si la ei, poate genera frustrare si chiar vinovatie pentru atingerea acestuia mai devreme decat se doreste. In paragrafele urmatoare va vom spune de ce se intampla.

Planned Parenthood defineste orgasmul ca fiind cea mai intensa parte a excitatiei sexuale . Tensiunea sexuala creste pana cand atinge punctul cel mai inalt si atunci este eliberata presiunea corpului si a organelor genitale.

Cel mai vizibil semn al unui orgasm este o senzatie intensa de placere in organele genitale si in intregul corp. Muschii vaginului sau penisului se contracta sau se strang involuntar, aproximativ o data pe secunda, in medie, repetandu-se de cinci pana la opt ori. Ritmul cardiac si respiratia se accelereaza, de asemenea.

Orgasm prematur la femei 

Orgasmul prematur poate pune capat placerii sexuale mai devreme decat era de asteptat si, desi pentru multe femei nu este o problema pentru ca pot avea rapid una alta, nu este asa pentru toate. Exista cazuri in care angoasa si disconfortul sunt generate de sentimentul ca intalnirea sexuala devine foarte scurta sau cel putin partea in care exista mai multa excitare sexuala .

Potrivit lui Melanie Sosa, psiholog si educator sexual , termenul de orgasm timpuriu nu este in intregime corect, deoarece nu exista un timp stabilit pentru a atinge punctul culminant . Ceea ce se intampla este ca un orgasm este experimentat mai devreme decat se doreste , adica nu exista control asupra lui.

Expertul ii arata lui Clarin ca orgasmul feminin poate fi experimentat la cateva minute dupa inceperea stimularii, ceea ce provoaca frustrare in majoritatea cazurilor.

De ce apare un orgasm feminin timpuriu?

Potrivit lui Sosa, exista mai multe motive pentru care o femeie poate avea un orgasm timpuriu , printre care se numara:

1. Forma de stimulare 

Ceea ce influenteaza cel mai mult atunci cand vine vorba de a avea un orgasm este stimularea, in special cea care are loc la nivelul clitorisului . Aceasta zona este foarte sensibila deoarece are mii de terminatii nervoase care faciliteaza punctul culminant .

Deci, atunci cand clitorisul este stimulat direct de la inceputul activitatii sexuale , este posibil ca orgasmul sa apara foarte repede .

2. Putine intalniri sexuale

Julia Santeccchia, psiholog clinician si sexolog , subliniaza ca anxietatea si abstinenta sexuala prelungita pot fi factori importanti in declansarea orgasmului timpuriu la femei .

A sta mult timp fara sa faci sex sau fara sa te bucuri de masturbare are o mare influenta.

3. Prea multa emotie

Unele femei atribuie orgasmul prematur relatiilor sau legaturilor prea incitante, adica cresc dorinta de a face sex rapid, precum si senzatiile de placere din timpul acestuia.

Excitatia poate fi, de asemenea , foarte intensa in anumite practici sexuale, cum ar fi sexul oral , care poate duce la orgasm prea repede , indiferent cine este partenerul sexual.

A avea un orgasm precoce nu este rau in sine, deoarece exista cei carora le place sa-l atinga mai repede si mai intens, problema este atunci cand exista un sentiment de nemultumire, frustrare si chiar teama de intalnirea sexuala .

„Problema orgasmului timpuriu nu este ca nu dureaza mult, ci vinovatia de a fi esuat si, mai ales, de a esua partenerul. Cand se intampla, dorinta si interesul se pot pierde”, spune Santeccchia.

Ce sa faci pentru a evita orgasmul prematur ?

Santecchia sugereaza sa mergi incet cu stimularea sexuala , mangaind corpul mai intai si lasand stimularea clitorisului pe ultimul . Daca incepi sa simti ca orgasmul se apropie , trebuie sa te opresti si sa-ti schimbi pozitia sau miscarile. Important este sa inveti sa intarzi orgasmul daca doresti.

In cazul in care acest lucru nu functioneaza, ideal este sa vizitati un sexolog pentru a afla motivele din spatele orgasmului prematur , cum ar putea fi pentru probleme fizice, psihologice sau relationale. 

Acum ca stii care sunt motivele pentru care apare un orgasm precoce la femei , poti incepe sa lucrezi la el pentru a avea controlul asupra senzatiilor si a te bucura la maximum singur sau cu un partener.