Cu siguranta, de mai multe ori a aparut intrebarea: ce este echivalentul feminin cu ejaculare ? Si da, este posibil ca dupa ce ati sapat putin sa fi presupus ca cel mai apropiat lucru este cunoscutul fenomen de squirting , in care vaginul pare sa devina un fel de robinet presurizat si incepe sa elimine lichid in cantitati uimitoare.

Cel mai probabil, din cauza raspandirii pornografiei si a ideilor false preconcepute (si foarte departe de realitate) ati presupus ca este un fel de „cadou” sau abilitate rezervata unora.

Dar departe de a fi cazul, mii de femei pot experimenta zilnic acest tip de ejaculare in propriul corp, care de fapt face parte din reactia naturala a femeii care poate aparea in timpul excitarii sexuale si care poate fi sau nu insotita de un orgasm. Pentru aceasta, trebuie remarcat ca nu, nu trebuie sa devii un furtun uman pentru a realiza acest lucru.

Potrivit Societatii Internationale de Medicina Sexuala, de fapt, intre 10% si 50% dintre femei ejaculeaza in timpul actului sexual . Totusi, uneori ejacularea apare sub forma de lichide care pot trece neobservate, iar la aceasta se adauga faptul ca senzatia si cantitatea de ejaculare variaza considerabil in functie de femeie.

Si ce este de fapt ejacularea feminina?

Ei bine, este secretia unor glande pe care le au femeile si care se afla langa uretra, cunoscute sub numele de Skene sau glande parauretrale , o zona pe care am putea-o numi prostata feminina . Acestea sunt situate pe peretele frontal interior al vaginului , langa binecunoscutul punct G. Diverse investigatii sugereaza ca stimularea acestei zone poate determina aceste glande sa produca fosfataza acida prostatica, una dintre substantele pe care le-ar contine ejaculatul feminin.

Din acest motiv, poate cel mai important factor aici este sa inveti sa localizezi faimosul (si controversat, deoarece multe studii ii neaga existenta ca atare si il atribuie unei parti din complexul clitoridian) punct G. Da, acel punct binecuvantat asta nu. Inca nu este o mare necunoscuta, deoarece nu toate femeile au aceeasi dimensiune sau in acelasi loc exact.

Procesul prin care o femeie poate ejacula celebra secretie lichida si transparenta are loc atunci cand aceste glande, atunci cand sunt stimulate, se umplu cu lichid pana ajunge intr-un punct in care, daca femeia reuseste sa se relaxeze, aceasta elimina timid, in stropi, sau ca chiar jet al unei fantani.

Dar... De ce nu toate femeile ejaculeaza?

Raspunsul la aceasta intrebare, de fapt, este strans legat de ignoranta noastra individuala si colectiva cu privire la acest subiect. Deoarece prostata feminina este atat de aproape de uretra , se intampla ca atunci cand prima devine foarte groasa, in a doua se activeaza receptorii nervosi senzoriali care trimit semnalul ca „ne facem pipi”.

Intrucat nu stim exact ce se intampla cu noi in plina emotie, de foarte multe ori creierul nostru traduce mesajul prin „vezica plina, trebuie sa urinam”. In acel moment, in cele mai multe cazuri, cel mai probabil este sa pierdem acea stare de relaxare, asa ca incetam sa mai stimulam zona respectiva, sau chiar ca incercam sa urinam si ne dam seama ca ne costa multa munca, tocmai pentru ca nu a trebuit sa extragem urina, dar lichidul prostatic .

Exista vreun sfat care sa ma ajute sa ejaculez?

Desi este un proces natural in corpul femeilor, nu este ceva ce, in general, avem practica, asa ca este posibil ca multi dintre noi sa nu-l prinda niciodata . Dar nu dispera! Este important sa tii cont de faptul ca faptul de a ejaculare nu are legatura cu calitatea sexului sau cu orgasmul tau.

Acestea fiind spuse, stiind ca orice noua experienta sexuala poate fi intotdeauna stimulatoare si imbogatitoare, tratati-o ca pe un joc:

  1. Retineti ca acestea sunt fluide naturale. Prin urmare, nu va simtiti grabit pentru ca s-ar putea sa scape putin pipi sau s-ar putea sa va patati cearsafurile, deoarece ar fi cel mai natural lucru din lume.
  2. Discutati-l cu partenerul dvs. Daca nu sunteti familiarizat cu practica, cititi impreuna articole, informati-va reciproc despre ea, astfel veti evita ca experienta ejaculatorie sa va surprinda negativ.
  3. Exerseaza singur. Daca vrei sa te simti mai increzator pentru a impartasi aceasta experienta cu partenerul tau, poti oricand sa exersezi singur in prealabil. Dildourile sau vibratoarele pot fi de asemenea utile.

Acestea fiind spuse, amintiti-va: nu va lasati coplesiti daca nu o primiti! Astazi problema ejacularii feminine ramane o enigma chiar si pentru comunitatea stiintifica. Asa ca relaxeaza-te si bucura-te de experienta!