10-avantaje-ale-jucariilor-din-lemn-pentru-copii-si-bebelusi-img_62fe1152eff89.jpg

Exista ceva unic, reconfortant si incantator in jucariile din lemn. Sunt simple, dar versatile si sunt extrem de benefice pentru dezvoltarea cognitiva, sociala si fizica a copiilor. Beneficiile de dezvoltare ale acestor jucarii din lemn sunt reale.

Jucarii durabile

Jucariile din lemn sunt inca vazute ca instrumente de joaca traditionale care pot fi transmise din generatie in generatie. Atractia lor clasica si atributele de invatare de baza le fac atemporale si atragatoare pentru copiii de toate varstele si epocile. In plus, sunt durabile, ceea ce inseamna ca este mai probabil sa fie transmise intre frati, copii si chiar nepoti.

Declanseaza imaginatia

Copiii, ca profesionisti cu imaginatie, sunt capabili sa stivueasca blocuri pentru a forma case, sa proiecteze orase intregi, sa creeze povesti complicate si sa plece in aventuri. Jucariile din lemn, cu designul lor simplu, dar versatil, ofera suficient spatiu pentru a da drumul imaginatiei celor mici. 

Dezvoltarea senzoriala

Ce placere sa manuiesti o jucarie din lemn. Din simtirea greutatii, senzatia materialului, forme rotunjite sau unghiulare, jucariile din lemn dezvolta conexiuni neurologice complexe in creierul copilului si ii imbunatatesc memoria. Explorand lumea prin atingere, copiii devin adepti in recunoasterea principalelor elemente si atribute ale lumii. 

Reducerea anxietatii

O jucarie din lemn este foarte linistitoare si nu numai ca face apel la simtul tactil al copilului. Cercetarile arata ca toti copiii sunt mai relaxati cu jucariile din lemn decat cu orice alt material. 

Dezvoltarea limbajului

Jocul senzorial le permite copiilor sa incerce si sa invete noi moduri de a vorbi despre lume. Promoveaza dezvoltarea limbajului lor si ii incurajeaza sa comunice eficient cu ceilalti in timpul jocului.Cuplate cu specificul jucariilor din lemn, care permit versatilitatea si stimuleaza imaginatia, copilul este stimulat sa exprime noile emotii pe care le simte.

Citeste si: Ce Avantaje Ofera Jucariile De Lemn Pentru Copii

Abilitati motorii fine

Jucariile esentiale din lemn sunt esentiale pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine, adica coordonarea si sincronizarea mainilor si a degetelor cu ochii. Ciupirea, ridicarea, echilibrarea pieselor de jucarie din lemn lucreaza sistemul nervos si dezvolta partile creierului responsabile de dexteritate si coordonare. 

Cresterea cognitiva

Jucariile din lemn imbunatatesc dezvoltarea cognitiva a copilului, precum procesul de gandire, rationamentul si logica. Prin prinderea si ridicarea, stivuirea, imbinarea si sortarea blocurilor si jucariilor din lemn, copiii invata sa traga concluzii logice si sa inteleaga atributele fizice si regulile greutatii, dinamicii, geometriei si volumului.

Securitate

Se stie ca jucariile fabricate non-organic, cum ar fi plasticul si metalul, contin substante toxice precum BPA, PVC, iar pentru cele mai vechi vopsea cu plumb. Explorarea simturilor la copiii mici trece prin etapa punerii jucariilor in gura. Avantajul jucariilor din lemn se datoreaza constitutiilor lor organice , netoxice si natural antibacteriene. 

Ecologic 

Astazi, parintii sunt ingrijorati de mediu. Ei isi fac griji nu numai pentru substantele toxice neorganice din jucarii si articolele de zi cu zi, ci si de efectele lor adverse asupra mediului. Lemnul este un material durabil, reciclabil si biodegradabil. 

Calitati educationale

Jucariile din lemn sunt realizate in conformitate cu cercetarile si metodologiile referitoare la invatarea si dezvoltarea copilului, pe baza principiilor dezvoltate de psihologi, oameni de stiinta si pedagogi legendari precum Montessori, Steiner si Dewey.