Numarul femeilor infidele a crescut in ultimii ani si sunt si multi barbati care isi insala partenerii , femeile infidele sufera mai mult decat barbatii si atunci va vom spune de ce.

Un sondaj realizat de Gleeden , o aplicatie a intalnirilor extraconjugale, a chestionat 11.605 de femei si 77% au recunoscut ca au fost infideli din cauza lipsei de complimente din partea partenerului lor.

84 la suta dintre femei au declarat ca partenerii lor nu le-au oferit cuvinte afectuoase sau complimente , ceea ce genereaza frustrare si tensiune in cuplu , care a fost declansarea infidelitatii.

Femeile infidele sufera mai mult decat barbatii, de ce?

O alta investigatie a lui Gleeden a constatat ca 77% dintre femei cred ca, chiar si in 2021 , infidelitatea feminina este privita mai putin social decat infidelitatea masculina.

Chiar si patru din 10 respondenti recunosc ca ea insasi considera ca este mai grav ca o femeie sa aiba relatii in afara partenerului ei decat daca un barbat are.

Exista situatii si circumstante specifice in care perceptia negativa a infidelitatii feminine este declansata si mai mult: 70% o considera mai grava decat infidelitatea masculina atunci cand cuplul asteapta un copil, 63% cand cuplul pare fericit, 61% in cazuri. in care partenerul ti- a fost deja infidel si jumatate dintre cei consultati atunci cand celalalt membru al cuplului s- a ingrasat mult sau chiar nu vrea sa intretina relatii sexuale .

Femeile au declarat ca prefera sa nu spuna nimanui despre infidelitatea lor

41% dintre femei spun ca nu ar spune niciodata o infidelitate , nici macar celui mai bun prieten al lor. Cu toate acestea, frana de a vorbi despre subiect pare sa aiba de-a face cu varsta, deoarece 79 la suta dintre cei sub 30 de ani ii pot spune celui mai bun prieten .

Pentru jumatate dintre femei este mai dificil sa vorbeasca despre infidelitate decat despre probleme sexuale cu partenerul lor , iar trei din zece ar vorbi despre problemele lor financiare sau de sanatate inainte de o relatie extraconjugala .

Femeile infidele au sentimente de vinovatie

39% dintre femei regreta ca au fost infidele la un moment dat, iar procentul a crescut cu zece puncte in ultimii cinci ani. Sentimentul de vinovatie este mai accentuat in randul persoanelor din stanga. Cand cercetatorii au analizat ideologiile politice ale celor chestionati, au descoperit ca 52% dintre femeile din extrema stanga se simt vinovate dupa ultima infidelitate , comparativ cu 33% dintre persoanele din centru si 28% dintre cele de centru-dreapta.

Cand sunt femeile infidele ?

32 la suta dintre femeile infidele se aflau intre primul si al treilea an de relatie ; doar 8 la suta cu varste intre sapte si 10 ani si 28 la suta dupa mai mult de un deceniu cu partenerul lor.

Majoritatea femeilor au recunoscut ca sunt infidele la locul de munca , fie la birou, fie in calatorii. Un alt focar de infidelitate are loc in timpul sarbatorilor, 6% recunoscand ca folosesc site-uri sau aplicatii de intalniri.