carti copii
carti copii Lectura este esentiala pentru dezvoltarea copiilor nostri. Si, de cand sunt mici, trebuie sa-i ajutam sa descopere o lume plina de aventuri prin paginile povestilor pe care le vom gasi in librarii. Desi sunt de parere ca povestile pentru copii nu cunosc varsta - orice copil se poate bucura de lectura in functie de preocuparile si cunostintele lui. Prin urmare, am decis sa facem o colectie segmentata pe varsta. Beneficiile lecturii pentru copii sunt multiple. Dragostea pentru carti incepe din moment ce copiii nostri sunt bebelusi. Introducerea copiilor mici in lumea citirii este foarte pozitiva, deoarece, incep sa se bucure de ea, prin joc.

Carti copii - primul an

Pana la 4 ani trebuie sa alegem carti in care imaginile ar trebui sa predomine, ceea ce va dezvolta imaginatia celor mici, datorita abilitatii de a urmari povestea cu desenele. Cantecele si jocurile sunt importante.

Carti copii intre 1 la 3 ani

Carti cu povesti scurte si structura repetitiva. Desenele trebuie sa fie expresive, iar naratiunile apropiate de lumea lor. Carti de cunostinte despre culori, concepte etc.

Carti copii intre 3 si 6 ani

In aceasta grupa de varsta, multi copii incep sa invete sa citeasca, deschizand in fata lor un univers de povesti minunate, prin povestiri. Gandindu-ne la acesti cititori mici, va recomandam o serie de titluri cu texte simple si ilustratii care nu ar trebui sa lipseasca din casa. Carti mari cu desene color pe aproape fiecare pagina. Povesti cu copii ca protagonisti. Adaptarea povestilor traditionale. Vezi si alte articole despre copii, lectura, jucarii, scoala, pe kiddi.ro. carti copii

Carti copii de la 6-8 ani

Din momentul in care copiii incep sa citeasca, orice titlu sau poveste care le capteaza atentia, poate fi perfecta pentru ei. Descoperirea unor lumi noi, intalnirea cu personajele si aventurile vii prin paginile unei carti, ii vor ajuta sa isi imbunatateasca imaginatia si creativitatea. Povesti cu zane si personaje extraordinare. Povesti in care exista multa actiune si ilustratii in alb si negru. Caricaturi cu povesti simple. Albume ilustrate cu naratiuni unice si surprinzatoare. Aceasta etapa este cruciala pentru consolidarea obiceiului de lectura al copiilor.

Carti copii peste 10 ani

Dupa aproximativ 10 ani, lectura obisnuita este deja dobandita si copiii incep sa-si arate preferintele pentru diferite teme sau chiar autori. Carti de aventura, reale sau fantastice. Narratiuni cu dialoguri abundente si cu un simt al umorului. Carti de cunostinte despre sport, personaje sau etape istorice, animale etc.

Carti copii peste 12 ani

Noutati ale evenimentelor reale cu personaje de aceeasi varsta. Carti de literatura fantastica. Carti informative despre problemele care ii privesc: relatii, droguri etc. Lectura este o distractie, ca si jocul. Descoperirea surprizelor care sunt ascunse in fiecare pagina a unei carti, este una dintre activitatile de care copiii mici se bucura cel mai mult. Si apoi, cand invata sa citeasca, placerea si senzatia de descoperire se inmultesc.