Cu totii am fantezit despre ceva la un moment dat in viata, asta nu inseamna ca comportamentul nostru in viata de zi cu zi este acelasi ca si atunci cand fantezim, totusi vom explica ce spun fanteziile tale sexuale despre tine.

Ce spun fanteziile tale sexuale despre tine

Justin Lehmiller, psiholog social si cercetator la Institutul Kinsey, a efectuat un studiu pentru a afla despre ce fantezeaza americanii si ce inseamna. Pentru a realiza acest lucru, el a intrebat peste 4.000 de americani cu varste cuprinse intre 18 si 87 de ani despre ocupatiile lor, identitatile sexuale si de gen , afilierile politice si religioase si fanteziile sexuale pe care le aveau.

Rezultatele, facute cunoscute in cartea sa „Spune-mi ce vrei: stiinta dorintei sexuale si cum te poate ajuta sa-ti imbunatatesti viata sexuala”, ofera o cantitate mare de informatii despre gandurile sexuale pe care le avem cu totii, dar de obicei raman in interiorul nostru.

Desi fiecare fantezie este unica , Lehmiller a descoperit ca majoritatea se incadreaza in trei categorii: sex de grup , BDSM (sclavie, dominatie/supunere, sadomasochism etc.) si noutate/aventura. In aceste clasamente, fanteziile cele mai populare au fost fanteziile cele mai populare in trei, sclavia si incercarea de pozitii noi sau a face sex in locuri noi .

Similaritate intre fanteziile barbatilor si femeilor

Lehmiller observa ca exista mai multe asemanari intre fanteziile masculine si feminine decat se astepta, „Am descoperit ca multe dintre fanteziile pe care oamenii tind sa le stereotipe ca fiind masculine, cum ar fi grupurile in trei, si feminine, cum ar fi implinirea emotionala, au fost de fapt lucruri cu cele care majoritatea barbatilor si femeilor fantezeaza.”

Femeile sunt mai predispuse sa fantezeze despre experientele homosexuale

Cercetarea a constatat ca femeile au mai multe sanse decat barbatii sa fantezeze despre experientele homosexuale si BDSM . In mod similar , femeile pun mai mult accent pe locul in care faceau sex.

Personalitatea ta poate dicta fanteziile tale

Oamenii care au mai multe preocupari pentru bunastarea celorlalti tind sa fantezeze mai putin despre BDSM , infidelitate si sex fara emotii . Acest lucru se datoreaza faptului ca tipul lor de personalitate nu vrea sa raneasca pe nimeni si doresc sa-si includa partenerul in ceea ce se intampla.

Daca esti orientat catre detalii in viata ta de zi cu zi , a descoperit Lehmiller, probabil ca vei acorda mai multa atentie lucrurilor precum locul in care se petrece fantezia ta . Si daca esti cineva care nu mai poate face fata stresului, fanteziile tind sa includa mai mult continut emotional calmant si mai putin despre incercarea de lucruri noi .

In mod similar, rezultatele lui Lehmiller sugereaza ca eul nostru fantezist este adesea diferit de sinele nostru adevarat : fanteziile ne ofera posibilitatea de a schimba lucrurile care nu ne plac la noi insine. „Oamenii isi schimba frecvent varsta, corpul, aspectul genital, personalitatea sau o combinatie a acestora”, a spus el.

Oamenii introvertiti pot fi mai extroverti in fanteziile lor , in timp ce oamenii anxiosi pot fi mai relaxati si increzatori”, a spus Lehmiller.

Acum ca stii ce spun fanteziile tale sexuale despre tine , poti intelege putin mai multe despre de ce fantezizi despre anumite lucruri.