Vreti sa stiti cum sa curatati o casa si nu stiti de unde sa incepeti? Ei bine, aici va dam cateva sfaturi pentru a incepe chiar astazi.
Realitatea este ca exista milioane de bacterii diferite care plutesc in casa, suspendate in aer, in bucatarie sau intre pernele canapelei dvs. Confruntati cu acest scenariu, sigur ca cei mai multi dintre noi vom merge direct la mop pentru a incepe sa frece fiecare colt al casei.
Cum sa cureti o casa in cativa pasi simpli
Daca doriti sa aflati cat de des este recomandabil sa curatati fiecare spatiu, conform sfaturilor stiintifice, aici sunt exemplele spatiilor si obiectelor care genereaza cel mai adesea controverse in casa si cat de des trebuie sa le curatati pentru a pastra igiena.
Pasul 1: Cereti ajutor
Daca nu locuiti singur sau aveti nevoie sa curatati casa pentru a face o impresie buna asupra altor persoane, in mod ideal, curatarea casei ar trebui facuta in mod comun, astfel incat responsabilitatea curatarii casei sa nu fie exclusivitatea dvs. Prin urmare, este necesar sa existe un program de curatenie in care sa se organizeze si sa se distribuie sarcinile.
Pasul 2: Geamuri
Veti incepe sa curatati tot ce contine sticla, inclusiv oglinzi, ferestre si alte suprafete de sticla. Ne vom concentra pe geam pentru ca vom folosi un singur produs de curatat, cu apa fierbinte si sapun si o carpa pentru uscare. In acest fel, nu va trebui sa schimbam produsul in fiecare camera cand ajungem la cristale.
Pasul 3: Praful de pe mobilier
Prin simplul fapt ca traiti in casa, praful incepe sa se acumuleze. Este vorba despre particulele corpului, cum ar fi celulele moarte si acarienii, care se suspenda in aer care se acumuleaza pe suprafata mobilierului din casa. Pe
casa365.ro gasesti si alte trucuri si sfaturi utile.
Pasul 4: Curatati totul
Acum vorbim de produse de curatat. Va sfatuim sa folositi produsele potrivite pentru fiecare ocazie si sa evitati folosirea celor pe care le vedeti la televizor, care sunt folosite pentru orice si in cele din urma sunt inutile. Multi sunt acizi in concentratii ridicate, care duc la deteriorarea mobilierului sau a suprafetelor si ale caror gaze pot fi daunatoare pentru sanatatea noastra. Este convenabil sa cititi etichetele si regulile de utilizare.
Pasul 5: Curatati exteriorul casei
Pentru a mentine casa curata in interior, este mai bine sa curatati casa in aer liber. In acest fel, veti impiedica vizitatorii sa murdareasca podeaua cu picioarele, praful atunci cand deschidem usa etc. O casa curata incepe prin faptul ca zona exterioara este si ea curata. Daca aveti o gradina, atunci curatenia externa este obligatorie. Pamantul si frunzele uscate pot ajunge in casa noastra si chiar si multe insecte si paianjeni pot ajunge in cautarea caldurii casei.
Pasul 6: Curatarea podelelor
Pentru a curata podelele, una dintre cele mai utile dispozitive este, fara indoiala, aspiratorul. Fie ca este vorba de covor sau parchet, aspiratorul poate curata toate acele particule care au cazut, miezuri, par, praf, acarieni etc.