Serile cu prietenii sau un desert pentru masa de duminica cu familia sunt evenimente ideale pentru a savura unul dintre cele mai rafinate preparate pe care le putem face. Prepararea clatitelor este usoara, rapida si economica. Versiunea de casa este de obicei mai sanatoasa si mai proaspata.
Cum sa faci cele mai bune clatite
Ingrediente
- 3 oua
- 250 gr. de faina
- sare
- 1/2 litru de lapte
Reteta pentru aproximativ 20 de clatite.
Mode de preparare
- Primul lucru de facut este sa bateti ouale, sa adaugati laptele si sa bateti din nou. Adaugati faina si apoi terminati acest prim proces prin efectuarea unui aluat pe care il amestecati bine cu mixer electric timp de aproximativ 5 minute, suficient pentru a obtine o compozitie potrivita. Daca este necesar, adaugati mai mult lapte sau faina. Ar trebui sa fie un amestec neted fara cocoloase.
- Apoi, asezati o tigaie la foc mediu.
- Inainte de pune amestecul in tigaie si sa coaceti prima clatita, trebuie sa puneti o bucata de unt.
- Odata topit, se pune o lingura de aluat in centrul tigaii. Retineti ca, cu cat este mai plina lingura, cu atat mai mare este clatita. Prin urmare, cantitatea de amestec incorporata va depinde de gustul fiecaruia.
- Cand observati ca marginile clatitei incep sa devina aurii si marginile incep sa se desprinda, intoarceti pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule sau cutit. Odata intoarsa, mai lasati 1 sau 2 minute.
- Odata ce am terminat, scoateti clatita din tigaie si puneti-o pe o farfurie.
- Pentru a continua, trebuie sa repetam operatia adaugand unt in tigaie la fiecare doua sau trei clatite. Pastrati la foc mediu primele clatite si coborati focul pe masura ce le faceti pe urmatoarele.
- Clatite dulci si sarate: Putem sa le umplem cu cele mai diverse ingrediente. De la cele mai clasice si simple (si, probabil, cele mai gustoase), la unele sarate cu sunca si branza, care pot fi servite ca antreu la un pranz usor.