Sexul anal este o practica care include folosirea degetelor , a jucariilor erotice sau a penisului in scopul gasirii placerii ; totusi, unul dintre principalele obstacole in calea obtinerii placerii mentionate este durerea anala in timpul acestui act.

Aleksander Stulhofer si echipa sa de cercetatori de la Universitatea din Zagreb au chestionat peste 2.000 de femei , cu varste intre 18 si 30 de ani, pentru a afla despre experientele lor.

Echipa de la Universitatea din Zagreb a descoperit ca aproape jumatate dintre participantii la studiu (49%) au fost nevoiti sa intrerupa prima experienta de sex anal pentru ca era prea dureros; O parte de date care a atras cea mai mare atentie a fost aceea dintre cei chestionati, doar 52% au folosit lubrifiant

Pe de alta parte, 17% au experimentat durere , dar aceasta a continuat si doar un sfert au mentionat ca prima lor experienta de acest tip a fost confortabila, placuta si placuta.

Acestea fiind spuse, doua treimi din cele 2.000 de femei chestionate ar incerca din nou sexul anal , care, desigur, au fost acelea care nu au experimentat nicio durere si multa placere in prima oara . Aproximativ 9% dintre femeile care au facut sex anal de cel putin doua ori in ultimul an au raportat durere .

Este important de subliniat acest 9%, deoarece indica faptul ca proportia femeilor care sufera dureri in timpul penetrarii vaginale este comparabila cu cele care sufera in materie anala. In plus, intre 9% si 10% dintre ei au experimentat dureri vaginale in activitatile de zi cu zi, cum ar fi urcarea in masina sau asezarea. Acest procent este, de asemenea, aproape de 10% sau 14% dintre femeile care au experimentat durere in timpul sexului anal , iar studiul Universitatii din Zagreb a intrebat femeile despre posibilele cauze ale durerii si a raportat urmatoarele:

- Putina relaxare

- Mic preludiu

- Putina lubrifiere

Puteti citi si: 3 obiceiuri obligatorii dupa sexul anal

Cercetatorii clarifica faptul ca o cauza clinica a durerii in timpul sexului anal nu poate fi inca determinata .

 Oamenii de stiinta cred ca, ca si in cazul vaginului si vulvei, durerea in anus poate fi cauzata de afectiuni ale pielii , cum ar fi lichenul scleros, care poate afecta pielea genitala, inclusiv cea a anusului, crescand posibilitatea de disconfort, durere sau rupere; cu siguranta lipsa de informatii poate fi una dintre cauzele durerii , dar nu singura sau principala. Unii barbati si femei se conformeaza la litera cu statutele inainte de penetrarea anala : masaj, lubrifiant , relaxare si, totusi, durere .este inca prezent, acest lucru ar duce deja la probleme medicale care au fost putin studiate si care necesita o atentie specializata.

Femeile nu ajung la orgasm cu sexul anal

Zona erogena a femeilor este mult mai larga si mai difuza decat cea a barbatilor . Modul in care se atinge orgasmul va depinde de fiecare femeie , dar clitorisul nu este singura sursa de placere feminina , ci cheia ar fi in „triunghiul” care denumeste acea regiune dintre colul uterin, vagin si vagin. , spune sexologul Barry Komisaruk.

In cele din urma, anusul este o alta zona cu numeroase terminatii nervoase care poate fi stimulata in timpul penetrarii, cel putin contribuind la intensificarea unui orgasm clitoridian sau chiar provocand unul local datorita apropierii sale de colul uterin . Intr-un studiu realizat de sexologul David DeCitore, femeile chestionate au raportat ca au reusit sa atinga orgasmul anal in timp ce le era stimulat clitorisul si placerea era mai implinitoare, in comparatie cu orgasmul clitoridian singur.