Diminețile pot seta starea de spirit pentru restul zilei, deci nu e de mirare că acțiunile tale de dimineata pot avea un efect important asupra succesului și pierderii în greutate. Lauren Blake, R.D la "The Ohio State University Wexner Medical Center" și Astrid Swan, un antrenor personal din Los Angeles, model de fitness, și atlet, ne ofera sfaturi cu cele mai bune obiceiuri de dimineață pentru pierderea în greutate:
  1. Deschideți perdelele dimineața
Poate parea un lucru mic, dar doar deschiderea perdelelor dimineața pentru o explozie de lumina UV poate avea efecte de stimulare a dispoziției, energizante.
  1. Exerciții de streching ușoare
Pe măsură ce te ridici, fa unele exercitii lente, ne recomanda Swan. Încercați încet o răsucire coloanei vertebrale, sau trăgând genunchii în piept, a spus ea.
  1. Mananca micul dejun
Multe studii au arătat că persoanele care nu mănâncă micul dejun au un risc crescut de a fi supraponderali sau obezi, a remarcat Blake. Dar micul dejun poate ajuta metabolismul, crește vigilența ta, îmbunătăți starea de spirit, și a ajuta cu controlul glucozei din sange. Unele idei de mic dejun sănătos sunt pâine prăjită cu avocado cu ouă, iaurt grecesc cu banane, sau o clătită sanatoasa si cateva albușuri de ou, a declarat Swan.
  1. Fa unele exerciții
Gimnastica de dimineata poate imbunatati starea de spirit si spori metabolismul, a spus Blake. Swan a fost de acord, menționând că, chiar dacă vă simțiți amețit când va treziti prima dată, după efortul fizic, vei avea mai multa energie pentru ziua ce urmeaza.
  1. Hidrateaza-te
„Hidratarea este atât de importanta!“, a explicat Blake. „Intotdeauna am recomandat consumul de aproximativ jumătate de kilogram dimineața, cel puțin.“ Ea a menționat că unele studii arată că, corpurile deshidratate pot arde pana la 2 la suta mai putine calorii in repaus, iar in sederem hidratarea poate reduce supraalimentarea.