2016 este un an plin filme de mult așteptate. Superman vs Batman apare, Deadpool, King Fu Panda 3, Snowden și multe altele. Însă anul acesta, la fel ca și în alți ani sunt așteptate multe ecranizări ale unor cărți populare.  Deci ar fi momentul perfect să citiți aceste cărți înainte ca imaginea lor să fie distorsionată de filme.

 13 hours

1.13 Hours: The Inside Account of What Really Happened in Bengazi, Mitchell Zuckoff

Cartea ilustrează povestea celor 13 soldați americani care și-au demonstrat curajul atunci când State Departament Special Mission Compound și CIA au fost atacate în Bengazi. John Krasinki este vedeta a celei mai probabile experiențe cinematografice intense, la fel ca romanul pe care pur și simplu nu îl poți lăsa jos.

2.The 5th Wave, Rick Yancey

Pământul a fost invadat de extratereștrii, cunoscuți ca Ceilalți, iar Cassie Sullivan, o fată în vârstă de 16 ani este una dintre puținii oameni care a mai rămas. Extratereștrii au atacat lumea în valuri: o pană de curent, distrugerea coastelor, molimă și masacru. În al cincilea val oamenii învață că trebuie să se protejeze, iar Cassie, jucată de Chloe Grace Mortez, încearcă să își salveze fratele. The 5th Wave este o adaptare SF young adult care se așteaptă a fi foarte interesantă.

3.Pride and Prejudice and Zombies, Jane Austin și Seth Grahame – Smith

Dacă Mândrie și Prejudecatî vi s-a părut destul de neinteresantă, adaptarea poveștii de dragoste în care nimeni nu moare de fapt nu are cum să fie la fel. Curajoasa Elizabeth Bennet este pregătită să se lupte cu zombie dar este distrasă de domnul Darcy. Romanul este plin de romanticism, despărțiri , situații comice și desigur zombie.

 the choice

4.The Choice, Nicholas Sparks

Travis Parker trăiește cea mai bună versiune a vieții lui – iese cu prietenii, practică jocuri de apă, călătorește și are o slujbă bună. Însă când Gabby Travis se mută lângă el, totul se schimbă. Gabby însă este într-o relație, iar atunci când realizează că are sentimente pentru Travis, trebuie să facă o alegere. Dacă v-a plăcut the Notebook, atunci cu siguranță veți aprecia și The Choice.

5.How to be Single, Liz Tuccillo

De la coautoarea „He’s just not that into you” vine și povestea lui Julie, o femeie de 30 și ceva de ani, care este o autoarea singură în New York. Julie este obligată să organizeze o seară pentru femeile singure atunci când prietena ei este părăsiră de soț. Însă aceasta realizează că s-a cam săturat de viața singură și se apucă de călătorit în căutarea jumătății.  Adapratea cinematografică este plină de staruri precum Rebel Wilson, Dakota Johnson, Alison Brie și Leslie Munn, care cu siguranță vor face o comedie extraordinară.

6.Inferno, Dan Brown

Robert Langdon, u profesor de simbolism de la Harvard se trezește într-un spital italian fără să își amintească ultimele 36 de ore, inclusiv originea obiectului macabru acum în posesia lui. Când realizează că este urmărit de un asasin, acesta pleacă din Florența alături de doctorița sa pentru a descoperi coduri legate între ele. Întoarceți-vă în universul Codului lui DaVinci cu acest thriller epic.