Blogging-ul nu mai este demult o activitate secretă, întrucât astăzi, Internetul este plin de astfel de site-uri care au avantajul de a fi gratuite și oferă posibilitatea oricui de a deține unul. Foarte mulți tineri iau decizia de a-și deschide un blog gratuit, în mare parte din dorința de a se face auziți. Fie că au ceva diferit de spus sau că simt nevoia să împărtășească din experiențele personale cu milioane de oameni necunoscuți care survolează World Wide Web-ul, puțini tineri autori de blog-uri gratuite au idee că pot face mult mai multe lucruri cu o astfel de platformă decât să scrie și să-și descarce sufletul.

blog-gratuit1

Ești curios să afli cât de multe alte beneficii îți poate aduce un site gratuit? Atunci descoperă-le în rândurile de mai jos!

  1. Te poți face remarcat. Acest lucru este valabil pentru cei care au o doză mai mare de talent în ceea ce privește arta scrisului. Oricine poate să scrie mult, însă nu oricine poate să scrie bine, iar această zicală reprezintă linia care trasează diferența între un blog gratuit cu un conținut unic, puternic și foarte bine realizat, și un alt blog gratuit cu un conținut deloc interesant, redactat într-o manieră copilăroasă, fără să prezinte informații relevante sau utile pentru publicul larg. Așadar, dacă consideri că talentul tău la scris este peste medie, te poți folosi de un blog gratuit pentru a te face remarcat.
  2. Poți furniza informații relevante publicului tău. Dacă ți-ai stabilit o oarecare audiență și un flux de cititori constant, atunci ar fi bine să le menții activ interesul pentru blog-ul tău. Prin urmare, îți poți diversifica conținutul platformei, furnizându-le exact genul de informații pe care ei se așteaptă să le citească. Ba chiar le poți solicita și lor opinia cu privire la viitoarele subiecte despre care să scrii. În cazul în care nu ești specializat pe un anumit domeniu, te poți extinde cu scrisul și asupra altor arii. Fă-ți rubrici separate, dacă este cazul. Cu cât un blog gratuit conține mai multe informații de actualitate și interes general, cu atât va atrage un număr mai mare de cititori.
  3. Dacă ai un blog cu un anumit specific – de exemplu călătorii, afaceri, informații IT, modă sau altele – caută să aduci informații cât mai noi din domeniul respectiv. Acest lucru va atrage mult mai mult atenția cititorilor tăi, mai ales dacă reprezintă ceva despre care ei nu au mai auzit până atunci.
  4. Poți da startul unei mici afaceri online. Lucrurile mari încep cu pași mici, la fel e și cu blog-urile. Chiar dacă nu ai plătit o anumită sumă de bani pentru a-ți cumpăra un domeniu, blog-ul tău se poate transforma într-o unealtă producătoare de câștiguri financiare cât ai zice pește. Important este să iei legătura cu alți bloggeri sau oameni care au afaceri online și au nevoie de promovare, căci în mediul virtual, promovarea înseamnă totul pentru o afacere. Dacă lumea nu a auzit de serviciile respective, atunci sunt mari șanse ca producătorul să dea faliment. Blog-ul tău, deși este unul gratuit, poate spori la promovarea acelor mici afaceri. Sunt destui producători dispuși să plătească destul de bine pentru promovare online.