Machiajul joacă un rol esențial în lupta femeilor pentru a cuceri cu frumusețea lor fizică. Demult, machiajul nu mai este un simplu moft, ci o necesitate tradusă prin dorința femeilor de a arăta bine, de a se simți bine în pielea lor și de a avea satisfacția unui aspect fizic care nu te lasă indiferent. Știm cu toții câte ceva despre atingerea magică a machiajului și ce poate face acesta pentru femei – corectează imperfecțiunile, accentuează frumusețea anumitor părți ale chipului și reprezintă primul ajutor atunci când trebuie să ne facem apariția la un eveniment social important. Mai rămâne doar să aflăm care sunt tendintele în machiaj pentru femei în 2016, pentru că moda și tot ceea ce ține de frumusețea feminină nu bate niciodată pasul pe loc. Asta înseamnă că se află într-o nouă și continuă schimbare, de la un an la altul.

machiaj-primavara-2016

Pentru primăvara anului 2016, specialiștii ne oferă următoarele trend-uri în machiaj:

  1. Frumusețea naturală. Se află pe primul loc în preferințele specialiștilor, iar asta dintr-un motiv bine întemeiat: dacă anumite tehnici de machiaj se pot împrumuta sau „fura”, frumusețea naturală este unică și inegalabilă. Să fii naturală nu se traduce prin a renunța complet la machiaj, așa cum s-ar putea înțelege, ci doar la a folosi machiajul într-o cantitate mai mică, dar care să nu se îndepărteze de trăsăturile tenului și chipului feminin. Astfel, fondul de ten trebuie ales cu griji și aplicat în cantități mici, machiajul ochilor să fie cât mai aproape de naturalețe – de obicei se preferă culorile nude – iar buzele pot fi scoase în evidență cu un gloss transparent.
  2. Smokey eyes se mențin în top, pentru primăvara anului 2016, tendințele în machiaj pentru femei afirmând încă o dată seducția și misterul evocat de acești ochi, preferându-se nuanțele de albastru tropical, gri și maro închis, pentru perechea de ochi potrivită.
  3. Ochii de păpușă, care se traduc prin încărcarea genelor cu rimel, care să lase impresia ochilor de păpușă. Multe domnișoare adoptă acest look de păpușă, în special datorită aerului inocent pe care îl oferă trăsăturilor feței.
  4. Fardurile trebuie să fie în culori aprinse în primăvara 2016! Știm că până acum, pentru sezonul de toamnă-iarnă în special, la modă au fost culorile sumbre, închise, care nu permiteau extravaganțe prea mari și o ținută la fel de compactă. Însă acum că soarele e sus pe cer și vremea călduroasă se apropie, avem libertatea de a folosi nuanțele deschize, aprinse, cum ar fi roz piersic, portocaliu-roșu, mov, verde și alte nuanțe puternice cu care ne stă bine.
  5. Eyeliner-ul albastru este în vogă în această primăvară, așa că pentru doamnele și domnișoarele cărora nu le este teamă să experimenteze noile excentricități ale tendințelor în machiaj din acest an, acest trend se poate dovedi unul interesant de pus în aplicare.
  6. Buzele aprinse nu trec nici ele neobservate. Probabil ați observat deja de la un timp nuanțele de vișiniu și mov închis de pe buzele femeilor, ei bine, această tendință nu dispare nici în primăvara 2016! Ca să nu mai vorbim de faptul că roșul strident de pe buzele femeilor este o tendință care nu se va demoda prea curând. Atenție: rețineți că dacă alegeți să vă puneți buzele în evidență, machiajul ochilor trebuie să fie unul cât mai simplu!