Ati avut vreodata cosmaruri sexuale ? Acestea sunt imagini oarecum tulburatoare care au legatura cu experientele sexuale si care ascund adesea un sens specific . In continuare, iti vom spune care sunt cele mai comune vise sexuale de acest tip si ce inseamna ele pentru tine.

Visarea la sex ascunde uneori niste dorinte si fantezii pe care in adancul sufletului dorim sa le traim, dar ce se intampla atunci cand visul este la fel de terifiant ca un cosmar si nu este nimic romantic sau erotic?

Continuati sa cititi pentru a afla totul despre asta, deoarece este probabil ca la un moment dat sa fi experimentat acest tip de vis. Ia-ti notite.

Cosmaruri sexuale

Potrivit expertilor din Mayo Clinic , un cosmar este un vis tulburator legat de sentimente negative, cum ar fi anxietatea sau frica, care te trezesc. Cosmarurile sunt frecvente la copii, dar se pot intampla la orice varsta, iar cosmarurile ocazionale nu sunt, de obicei, de ce sa va faceti griji .

Interpretarea cosmarurilor nu este o stiinta exacta, deoarece o influenteaza diferiti factori, cum ar fi scenariile pe care le vedem sau situatiile prin care trecem in viata noastra, deci nu inseamna neaparat ca se va intampla ceva sau ca vor sa ne impiedice. din ceva.

Cand vine vorba de vise erotice si chiar mai rau, de cosmaruri sexuale , probabil ca avem un interes mai mare in a le descifra si unii experti au gasit semnificatii ale celor mai frecvente cosmaruri erotice ca:

1. Faceti sex cu un monstru

Unii oameni au avut vise erotice , dar nu tocmai placute, deoarece se vad facand asta cu un monstru sau o creatura tulburatoare, cum ar fi un extraterestru.

„Acest lucru reprezinta adesea o oportunitate grozava de a te exprima creativ in viata de veghe. Sugereaza ca trebuie sa explorezi si sa intri in situatii care par ciudate sau neobisnuite”, explica dr. Ian Wallace , autorul cartii „The 100 Best Dreams: The Dreams We All Have and What They Mean”. 

2. Performanta sexuala slaba

Un alt dintre cele mai recurente cosmaruri sexuale are de-a face cu a te vedea avand o intalnire cu o performanta sexuala teribila, care, potrivit unui articol din revista GQ, ar putea fi legata de perceptia propriei slabiciuni sau impotenta in diferite domenii ale vietii, Nu neaparat sexual.

3. Sexul violent

Daca ai visat vreodata ca faci sex , dar intr-un mod violent si neplacut pentru ca nu are nimic de-a face cu cele mai aspre tehnici sexuale , probabil ca acesta este modul in care mintea ta proceseaza o rauma sau o amintire dureroasa.

In acest sens, Kezia Vida, expert in interpretarea viselor , subliniaza ca visele ne pot ajuta uneori sa procesam traume, chiar si atunci cand nu visam aceeasi trauma care a fost traita in viata reala.

4. A fi prins facand sex in public

Pentru multi, acest cosmar sexual poate nu este atat de deranjant, deoarece sexul in public este o fantezie recurenta, totusi, este un fapt ca a fi descoperit in mijlocul actului de catre oamenii care se asteapta cel mai putin, provoaca disconfort sau nesiguranta.

Prin urmare, acest lucru ar indica ca le este frica de ceea ce cred oamenii despre relatia lor amoroasa actuala si cum ar judeca-o, potrivit psihiatrului Harish Shetty .

5. Sex cu seful

Fara indoiala, acest lucru poate fi foarte deranjant, dar nu inseamna neaparat ca te simti atras sexual de acea persoana, desi in unele cazuri poate fi, potrivit dr. Nancy Irwin, psiholog clinician .

„Este modul mintii tale de a elibera sentimentul, tentatia, de a-l valida si de a-l procesa in mod corespunzator”, explica el.

Totusi, daca seful tau nu iti provoaca nicio atractie in viata reala, atunci este posibil sa visezi ca faci sex cu el sau ea pentru ca cauti o modalitate de a imbunatati relatia de munca pentru ca vezi in acea persoana abilitati si calitati pe care ai vrea sa le dezvolti...

Cosmarurile sexuale pot fi foarte deranjante si daca te intriga prea mult, nu uita ca poti oricand sa mergi la un specialist pentru a discuta despre ele si a afla motivele care stau la baza, mai ales daca apar frecvent si continua in timp, intrerupe somnul de rutina , te provoaca. de teama de a merge la culcare , de probleme de conduita sau de dificultati de functionare in timpul zilei.