Am scris multe despre beneficiile soarelui și modul în care este important pentru producția de vitamina D, echilibrul hormonal, obtinerea de lumină albastră suficientă, și multe alte funcții pentru organism.  În timp ce expunerea atentă la soare poate fi foarte benefica, arsurile solare pot fi foarte dăunătoare și trebuie evitate absolut.  Arsurile sunt cauzate de razele ultraviolete ale soarelui. Prea multă expunere la lumina UV poate deteriora pielea, făcându-o roșie și dureroasă. Simptomele pot să nu apară imediat; poate dura până la cinci ore pana sa apara. În cazul în care nu sunt tratate la timp, arsurile pot duce la descuamarea pielii sau formarea de vezicule. Arsurile dublează, de asemenea, riscul de a dezvolta melanom, o forma mortala de cancer de piele. Cel mai bun mod de a evita arsurile solare este prevenirea.
  • Stai departe de soare între 10 dimineata și 16, atunci când soarele este mai puternic.
  • Poarta îmbrăcăminte adecvată care acoperă pielea precum și o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare.
  • În plus, aplică o protecție solară eficientă pentru zonele de piele expuse de mai multe ori pe zi.
  • Aminteste-ti, arsurile solare pot fi în curs de dezvoltare pe piele înainte de a fi vizibile pentru tine, astfel încât măsurile de precauție sunt foarte importante.
Cu toate acestea, în cazul în care suferiți de arsuri solare, puteți încerca unele remedii acasa care pot calma pielea de usturime și reduc inflamația. Bicarbonatul de sodiu poate fi foarte liniștitor pe pielea arsa de soare, datorită naturii sale alcaline. In plus, are proprietăți antiseptice, care te va scuti desenzația de mâncărime asociată cu arsuri solare. Umple cada cu apa rece, adauga o cana de bicarbonat de sodiu și amestecă bine. Stai în apă timp de aproximativ 15 minute. Aloe vera are proprietati anti-inflamatorii excelente care ajuta la ameliora diferite simptome ale arsurilor solare. In plus, are proprietăți calmante care pot reduce durerea asociata cu arsurile solare. Ceaiul negru este plin de antioxidanti care sunt foarte benefici pentru tratarea pielii iritate si arsa de soare. Ceaiul are taninuri care ajuta la protejarea pielii împotriva radiațiilor UV și reduce inflamația. De asemenea, ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului pielii. Grăsimile, proteinele și PH-ul din lapte au un efect calmant, anti-inflamator pe piele, care poate da un confort de la diferite simptome de arsură. Se amestecă o cana de lapte degresat cu patru cani de apa. Adăugați câteva cuburi de gheață la amestec. Înmuiați o cârpă curată în soluție și se aplică pe zona arsa de soare pentru o jumătate de oră. Deoarece uleiul de cocos este încărcat cu acizi grași, funcționează ca un hidratant excelent pentru a reduce simptomele arsurilor solare. Vitamina E prezentă în uleiul de nucă de cocos funcționează ca un antioxidant care ajută la scăderea inflamației cauzată de arsurile solare. Deoarece uleiul de nucă de cocos este foarte ușor, de asemenea, este rapid absorbit de piele și poate oferi rezultate în câteva zile.