In sex, sunt cei care prefera ceva mai calm si cei care se bucura de intalnirile salbatice. Ritmurile si intensitatea sexuala variaza in functie de persoana si moment. Pandemia, de exemplu, ne-a fortat sa ne oprim si sa respiram cateva.

De fapt, multi oameni au profitat de aceasta pauza pentru a reinvata noi formule care trec dincolo de sexul imediat la care ne gasim uneori sortiti condamnati intre grabe si rutine. Petrecerea atat de mult timp acasa trebuia sa aiba consecintele ei! Rezultatul in multe cazuri a fost sexul lent , un mod constient si foarte intens de a se bucura de placerea sexuala, care deja trezeste curiozitatea in randul iubitorilor de pasiuni calme , dar nu mai putin indraznete pentru asta.

Acest sex lent aminteste foarte mult de practici precum sexul tantric, care nu se concentreaza doar pe stimularea genitala, ci urmareste sa integreze intregul individ in constiinta pura. La urma urmei, filosofia budista a lui Tranta se bazeaza pe a fi in „aici si acum”, ceea ce in domeniul patului se traduce prin a te bucura de mangaieri si sarutari fara a fi nevoie sa alergi nebuneste pentru orgasm . De ce sa nu te concentrezi, pentru o clipa, pe respiratii si priviri?

„Orgasmele nu ar trebui sa reprezinte o cursa pana la linia de sosire. Traim in era imediata, ceea ce ne face sa ne dorim totul deocamdata, chiar si din punct de vedere sexual”, explica Valerie Tasso, sexolog si ambasador LELO.

Beneficios del slow sex

Daca sexul lent invinge sexul salbatic pentru ceva, este pentru ca ne permite sa incetinim ritmul pe care l-am adus cu noi. Cand intram in contact cu cealalta persoana intr-un mod calm, sau chiar daca o facem prin propria noastra masturbare, suntem capabili sa percepem mai bine senzatiile si sentimentele . In plus, acea relatie calma ne permite sa intram pe deplin intr-o bula in care timpul sau obiectivele nu mai conteaza. Orgasmul trece apoi in fundal si apare atunci cand a existat cu adevarat o stimulare anterioara.

De exemplu, daca practici aceasta tehnica, s-ar putea sa observi cum te entuziasmezi mai usor. Nu-ti face griji, si asta e placere. Inseamna ca te lasi sa pleci si acea persoana iti ofera increderea si siguranta de a putea face acest lucru. Altfel, daca mergem cu acceleratorul pornit, nu vom lasa emotiile sa iasa la suprafata si intalnirea va deveni un schimb simplu si de prisos.

Potrivit expertilor LELO, unul dintre beneficiile acestei practici sexuale este ca, pe langa faptul ca ne bucuram mult mai mult de moment, „ajuta sa cunoastem mai bine corpul celeilalte persoane ”.

Ne conectam, ascultam si experimentam ceea ce cealalta persoana ne poate transmite pentru ca avem timp sa facem acest lucru.

Daca toate acestea vi se par complicate, nu va descurajati pentru ca, potrivit sexologului si terapeutului de cuplu Eva Moreno, „se poate invata si ascultarea constienta”. Pentru autorul cartii „Dorinta mea depinde de mine: Chei pentru stimularea dorintei sexuale”; „Este vorba de a-l asculta pe celalalt ca si cum ar fi parte din noi, adica de a asculta pe deplin, de a elimina orice zgomot intern, de a intelege ceea ce spune si de a surprinde starea emotionala.

Erotismul in vremuri de pandemie

Uneori avem tendinta de a crede ca dorinta vine din cer. Intr-o zi te trezesti si bum! iata, te asteapta, dupa luni de zile fara sa-ti incepi sexualitatea. Cu toate acestea, nu asa se intampla. In realitate, „sexualitatea este un eveniment firesc care trebuie predat, educat si invatat”, confirma Moreno. Ceva similar se intampla in sexul lent, nu apare intotdeauna imediat. De fapt, pentru asta este sexul rapid.

Pentru a avea intalniri calme, trebuie sa dedici timp, sa explorezi si chiar sa depasesti temerile pe care pandemia le-a lasat in sexualitatea noastra.

Dupa cum stim deja, lipsa socializarii, emotiile negative de luni de zile si teama de contagiune au afectat modul nostru de relationare si, in multe cazuri, viata noastra sexuala.

Potrivit unei interogari Ipsos prin intermediul instrumentului What&Why, aproape o treime dintre cei intervievati afirma ca frecventa cu care au actul sexual a scazut in timpul pandemiei. In plus, doi din zece consultati declara ca sunt mai putin multumiti acum decat inainte .

Dar primul lucru care ar trebui sa fie foarte clar este ca, pentru a-si recupera dorinta sexuala, „nu exista remedii magice sau miraculoase. Intr-o masura mai mare sau mai mica, acest obiectiv va necesita o atitudine proactiva si un efort comun intre ambii membri ai cuplului”, dupa cum indica sexologul si psihologul Irene Bedmar in blogul ei „El divan de Irene”.

Cum sa practici sexul lent 

Pentru a gasi acea „scanteie”, exista intotdeauna sute de optiuni, trebuie doar sa mergi mai departe si sa investighezi. Sexul lent, sexul tantric sau metoda „ karezza” — o tehnica erotica in care predomina senzualitatea si care se concentreaza pe stimularea reciproca cu scopul de a prelungi placerea fara a fi nevoie sa ajunga la orgasm — sunt doar cateva dintre alternativele la acel sex obisnuit si rapid. ca am fost vanduti in filme si alte scenarii. A face sex este mult mai mult decat „dracu rapid”, vorbind colocvial.

Daca trecem de la sexul lent la autostimulare , fie pentru a ne reface, fie pentru a ne imbunatati dorinta, exista cateva jucarii erotice care ne fac foarte usor. De exemplu, sugatorul de clitoris SILA , de la renumitul brand suedez de jucarii sexuale de lux LELO, ofera intensitati mai blande care permit femeilor sa preia controlul si ritmul placerii lor, fiind mai constiente de anatomia lor si bucurandu-se fara nicio goana de sexualitate.

Si este ca, „numai cunoscandu-ti mai bine corpul, te vei bucura cu adevarat de intalnirile sexuale cu alte persoane”, explica sexologul Eva Moreno. In ultimii ani, industria jucariilor sexuale a facut un salt urias tocmai datorita acestui domeniu: imputernicirea sexuala a femeilor .

Foarte calm si cu ajutorul fratilor, deja la fel de cunoscuti ca cei comercializati de LELO sau Platanomelon, multe femei mai bune se bucura pe deplin de sexualitatea lor fara niciun tabu. Cu toate acestea, nu a fost usor sa se rupa de prejudecatile asociate placerii feminine, dupa secole de istorie patriarhala.

„La LELO lucram neobosit pentru ca placerea feminina sa inceteze sa mai fie o enigma, mai ales pentru femeile insesi. Este timpul sa explorezi, sa te bucuri si sa vorbim despre sexualitate, alungand prejudecatile si dezvaluind mistere”, isi amintesc de la LELO.

Pentru a continua sa raspunda la aceste intrebari si sa continue sa faca vizibila placerea femeilor, brandul suedez a lansat un articol final care promite sa revolutioneze lumea masturbarii. Aceasta este ENIGMA , o jucarie erotica care combina atat o ventuza clitoridiana, cat si un stimulator al punctului G. Cu dubla sa stimulare, este perfecta pentru cei care doresc sa se cufunde in placeri inca de descoperit.

„Sunt convins ca vibratoarele ne fac un pic mai fericiti, atat pentru utilizarile lor recreative, cat si pentru cele terapeutice”, reflecta Moreno in cartea sa. Si are dreptate, deoarece obiectele erotice au insotit omenirea inca de la inceputul timpurilor. De ce nu ar face-o acum, cand avem atat de multe aplicatii tehnologice pentru a alimenta dorinta?

Cuplurile si oamenii se reinventeaza, cautand noi modalitati de a obtine placerea, iar acest lucru nu se intampla intotdeauna rapid. Exista formule care, precum sexting-ul, promit sa reactiveze dorinta sexuala in liniste printr-o conversatie lenta pe care nu stii niciodata cum s-ar putea termina. Atat de mult incat 59% dintre spanioli marturisesc ca dorinta lor de a practica „sexting” a crescut in timpul pandemiei, asa cum a confirmat un studiu al aplicatiei de matrimoniale AdoptaUnTio.

Dupa cum puteti vedea, alternative la sexul imediat sunt posibile. Este necesar doar sa incetinim ritmul vietii, sa uitam de munca si sa aplicam acea „ascultare constienta” despre care ne vorbeste Eva Moreno. Abia atunci, intalnirea sexuala va deveni acea experienta la care vei dori sa te intorci datorita capacitatii sale de a te face sa te bucuri de aici si acum. Mindfulness chiar si in sex ? Asa este! Respira, inspira si da-ti drumul.