Relatiile sanatoase s-au dovedit a ne creste fericirea, a imbunatati sanatatea si a reduce stresul. Studiile arata ca persoanele cu relatii sanatoase au mai multa fericire si mai putin stres. Exista modalitati de baza de a face relatiile sanatoase, chiar daca fiecare relatie este diferita. Aceste sfaturi se aplica tuturor tipurilor de relatii: prietenii, relatii de munca si familie si parteneriate romantice.

Pastrati asteptarile realiste

Nimeni nu poate fi tot ce am putea dori sa fie. Relatiile sanatoase formate pe matrimoniale365.ro inseamna a accepta oamenii asa cum sunt si a nu incerca sa-i schimbam. O relatie de cuplu poate fi extraordinar de frumoasa daca ambii parteneri investesc in ea sentimente, respect, atentie si intelegere.

Vorbiti unul cu celalalt

Comunicarea este esentiala pentru relatiile sanatoase. Ia-ti timpul necesar. Fii cu adevarat acolo. Asculta cu adevarat. Nu intrerupeti si nu planificati ceea ce veti spune in continuare. Incercati sa intelegeti pe deplin perspectiva celuilalt. Intreaba intrebari. Arata ca esti interesat. Intrebati despre experientele, sentimentele, opiniile si interesele partenerului. Impartasiti informatii. Studiile arata ca schimbul de informatii ajuta relatiile sa fie mai bune. Spune oamenilor cine esti, dar nu ii coplesi cu prea multe informatii personale prea curand.

Fii flexibil

Este firesc sa te simti nelinistit in ceea ce priveste schimbarile. Relatiile sanatoase permit schimbarea si cresterea. Ai grija si de tine. Relatiile sanatoase sunt reciproce, cu loc pentru nevoile ambelor persoane. Fii tu insuti! Este mult mai usor si mai distractiv sa fii autentic decat sa te prefaci sa fii ceva sau altcineva. Relatii sanatoase sunt facute de oameni adevarati.

Fii de incredere

Daca faceti planuri cu cineva, urmati acele planuri. Daca va asumati o responsabilitate, completati-o. Relatiile sanatoase sunt de incredere. Majoritatea relatiilor au un anumit conflict. Inseamna doar ca nu sunteti de acord cu ceva. Nu trebuie sa insemne ca nu va placeti unul pe celalalt. Racoriti-va inainte de a vorbi. Conversatia va fi mai productiva daca o aveti atunci cand emotiile dvs. s-au racit putin, asa ca nu spuneti ceva ce puteti regreta mai tarziu. Intra pe https://matrimoniale365.ro/matrimoniale/prahova pentru a intalni pe cineva nou.

Pastreaza comunicarea clara

Incercati sa descrieti de fapt comportamentul pentru care sunteti suparat, evitand criticile si judecata. Atacati problema, nu persoana. Concentrati-va pe problema actuala. Conversatia este probabil sa se inrautateasca daca esti axat pe tot ceea ce te deranjeaza. Evitati sa folositi limbajul „intotdeauna” si „niciodata” si abordati o problema la un moment dat. Asumati-va responsabilitatea pentru greseli. Cere-ti scuze daca ai facut ceva gresit. Acest lucru va va apropia mai mult.

Dificultatile pot fi rezolvate

Sunteti oameni diferiti, iar valorile, credintele, obiceiurile si personalitatea dvs. nu pot fi intotdeauna in aliniere. Comunicarea merge mult spre a va ajuta sa va intelegeti reciproc si sa abordati problemele, dar unele lucruri sunt adanc inradacinate si s-ar putea sa nu se schimbe semnificativ. Este important sa va dati seama pentru dvs. ceea ce puteti accepta sau cand o relatie de matrimoniale Prahova nu mai este sanatoasa pentru dvs.

Fiti optimisti

Potrivit cercetatorului de relatii John Gottman, cuplurile fericite au un raport de 5 interactiuni sau sentimente pozitive pentru fiecare 1 interactiune sau sentiment negativ. Exprimati caldura si afectiunea!

Tine-ti viata echilibrata

Alti oameni ne ajuta sa ne satisfacem viata, dar nu pot satisface toate nevoile noastre. Gasiti ce va intereseaza si implicati-va. Relatiile sanatoase au loc pentru activitati exterioare. Este un proces. S-ar putea sa para ca toata lumea este increzatoare si conectata, dar majoritatea oamenilor impartasesc ingrijorari cu privire la relatiile de cuplu. Este nevoie de timp pentru a intalni oameni si a-i cunoaste. Relatiile sanatoase pot fi invatate si practicate si continua sa se imbunatateasca.