Daca te gandesti sa faci o shimbare de look, atunci ai ajuns in locul potrivit pentru inspiratie. Sunt atatea tunsori peste 40 (si, de asemenea, 50, 60 si 70), atata timp cat sunt alese in functie de forma fetei. Inutil sa negam ca cei care ajung in pragul „usii”, vor deseori sa obtina o tunsoare scurta si practica. Sunt cei care, insa, la varsta de 50 de ani se lauda cu parul lung, cu clasa si eleganta la fel ca fermecatoarea Jennifer Aniston. Sau cei care opteaza pentru un bob lung foarte elegant precum Victoria Beckham. Inspira-te din colectia de fotografii cu cele mai frumoase tunsori pentru femei mature de pe Mojoo.ro.

Evident, este important sa apelezi la coafura potrivita in functie de varsta, pentru ca o tunsoare gresita te-ar putea imbatrani chiar si cativa ani! Tunsoarea, de fapt, trebuie sa se adapteze si nuantei parului: cei care decid sa-si pastreze culoarea naturala, fie ca este intre alb sau gri, nu trebuie absolut sa renunte la tunsoarea dorita! Daca selectati tunsoarea potrivita, chiar si cu parul gri, va fi posibil sa intineriti fata si sa scoateti in evidenta parul impecabil. Sa aflam impreuna care sunt cele mai bune tunsori pentru femeile mature.

Tunsori lungi pentru femei peste 40 de ani

Sunt multe femei care prefera parul scurt care au atins pragul de 40, dar multe altele care raman fidele parului lor lung si des. Dupa cum am mentionat initial, una dintre acestea este actrita Jennifer Aniston : frumoasa, in forma si, mai presus de toate, si inca pasionata de coafura ei clasica, sau de tunsoare lunga caracterizata de suvite blonde . O coafura simpla, cu o atingere usoara stratificata in fata , usor de purtat si practic de uscat, mai ales pentru cei carora nu le place sa petreaca prea mult timp fixandu-si parul. Este una dintre tunsorile pentru femeile mature care iti permite si sa folosesti diferite coafuri, precum o coada joasa sau o cuta ondulata, create cu ajutorul unui hairstylist.

O alta tunsoare lunga din care sa te inspiri este cea a Angelinei Jolie : si paro, nu excesiv de lunga si, mai presus de toate, da eleganta si clasa look-ului tau. Mereu sobra si eleganta: Jolie este o adevarata Muza pentru multe femei care au trecut pragul celor 40. Tunsoarea ei, atat de naturala, este una dintre cele mai apreciate, atat de femeile mature, cat si de cele foarte tinere.

Pentru o atingere si mai tinereasca, te-ai putea inspira din parul lung al lui Jennifer Lopez , care il aduna adesea intr-un coc minunat, uneori chiar dezordonat. Si o croiala lunga peste 40 si 50 din care sa tragi inspiratia potrivita!

Tunsori scurte peste 40, 50, 60 si 70

Una dintre cele mai frumoase croieli clasice care afecteaza femeile de peste 50 de ani este, fara indoiala, carre-ul solz, mai ales daca este insotit de un franjuri dezordonat. Pentru o croiala mai eleganta, dar mai dificil de gestionat, te poti inspira de la Monica Bellucci sau Helen Mirren.

Parul alb poate fi purtat lung, scurt, drept sau ondulat, important este sa alegeti tunsoarea potrivita pentru parul alb potrivita pentru toate varstele!

Pentru o tunsoare scurta mult mai voluminoasa pentru femeile de peste 70 de ani, ai putea opta pentru cea a lui Jane Fonda , actrita americana care, cu 80 de ani si mai mult, poarta mereu un stil fabulos, iar croiala ei o intinereste foarte mult!

Daca ai trecut de mult pe langa usi si cauti o coafura care ti se potriveste: evita bob-ul daca ai parul subtire , deoarece ti-ar putea reduce volumul parului. In acest caz, coaforul tau de incredere te va sfatui sa faci o tunsoare mai stratificata pentru a crea mai mult volum in timpul uscarii.