Se numeste „ G-Spot ” deoarece omul de stiinta german Ernest Grafenberg, intr-una dintre investigatiile sale asupra orgasmului feminin din anii ’50, a vorbit pentru prima data despre o zona de placere care se afla pe peretele frontal interior al vaginului. Termenul a devenit popular cativa ani mai tarziu, in special in anii 1980, odata cu publicarea cartii „El Punto G”.

Cu toate acestea, nu s-a dovedit ca punctul G exista ca atare, iar adevarul este ca pretinsa lui existenta a generat multe discutii in randul comunitatii stiintifice, pentru ca in timp ce unii experti spun ca exista, altii o neaga.

Ceea ce se stie de ceva timp este ca exista o zona pe peretele vaginal interior (aproximativ 3-5 centimetri) in care se extinde clitorisul si care este foarte erogen. Am putea-o numi „ Zona G ”, desi multi oameni de stiinta prefera termenul de complex sau zona CUV (zona erotica in care se intalnesc clitorisul, uretra si vaginul).

De ce produce atata placere?

Dupa cum explica ei din Platanomelon, in primul rand pentru ca coincide cu clitorisul , un organ sexual mult mai extins decat se crede social si care consta din principalul organ al placerii sexuale, aceasta fiind functia sa. Prin penetrarea vaginala, fie cu degetele, cu o jucarie sau cu un penis, poti atinge „picioarele” interioare ale clitorisului, care imbratiseaza canalul vaginal, extinzandu-si astfel functia si in vagin.

Pe de alta parte, zona G sau zona CUV mentionata mai sus este extrem de placuta deoarece se stie ca exista o zona in peretele frontal al vaginului cu mult mai multe terminatii nervoase si vase de sange decat restul vaginului.

In sfarsit, pentru ca in apropierea acestei zone se afla si uretra si buretele uretral, care contine glandele lui Skene , responsabile de ejacularea feminina.

Este greu sa-l gasesti?

Pentru unele femei nu, iar pentru unele este nevoie de practica. Pentru a-l identifica, cel mai bine este sa introduceti degetele aratator si inelar la aproximativ doi centimetri in vagin, cu palma in sus. Veti sti ca ati gasit-o cand veti observa o zona a peretelui in care materialul este mai dur .

Ca o nota, sexologul Tracey Cox subliniaza ca aceasta zona „iese usor, dar numai atunci cand glandele din jurul uretrei se umfla” din cauza excitarii.

Odata localizat, adevarul este ca poate fi stimulat in diferite moduri, atat manual, cat si prin patrunderea unei jucarii sau cu diferite pozitii sexuale cu partenerul.

  • Pentru a o stimula manual, localizati pur si simplu zona asa cum este mentionat si faceti un gest „vino aici” cu unul sau doua degete curbate in sus, atingand usor zona.
  • Prin penetrare, fie cu o jucarie, fie cu un partener sexual, exista multe pozitii si modalitati de a ajunge la orgasm prin stimularea zonei. Sexologul Annabelle Knight a explicat pentru HuffPost ca unii barbati au o usoara curba la nivelul penisului lor erect care poate ajuta la stimularea peretelui vaginal frontal. In aceste cazuri, „femeile pot profita de aceasta curbura alegand o pozitie care incurajeaza penisul sa loveasca punctul G atunci cand patrunde”, spune el.

Chiar si asa, si pentru orice cuplu, nu exista o pozitie care sa declanseze un orgasm prin stimularea acestei zone, dar este indicat sa experimentati pana le gasiti pe cele care functioneaza pentru fiecare, tinand cont ca este recomandat ca femeia sa se pozitioneze. cu soldurile ridicate pentru a promova o penetrare mai profunda.

Chiar si asa, si desi experimentarea in cautarea zonei G poate fi foarte distractiv, este important sa nu te obsedezi . Adevarul este ca nu toate femeile sunt capabile sa gaseasca acea zona si exista multe alte modalitati de a te bucura de relatiile sexuale, fie individual, fie in companie. Mai mult: atingerea orgasmului nu trebuie sa fie singurul obiectiv al actului sexual, ci poate fi savurat incet si constient, acordand atentie momentului si uitand de presiune.