Nimic nu e mai neplăcut decât să rămâi fără baterie la telefon. Ba da, există! Să rămâi fără baterie la telefon atunci când ai neapărată nevoie de el și nu ai unde să îl încarci. Deci știm cu toții cât de importantă este viața bateriei telefonului nostru. Și în ciuda acestui fapt,majoritatea dintre noi au obiceiuri care scurg curentul din baterie fără să ne dăm seama. Iată care sunt aceste obiceiuri proaste!
1.Luminozitatea este la maxim
Într-adevăr, atunci când sunteți afară aveți nevoie de un nivel de luminozitate crescut pentru a vedea ceva pe ecran. Totuși, atunci când sunteți în spații închise sau când soarele nu mai e în vârful cerului puteți să minimalizați această funcție pentru că veți vedea ok. Sau puteți să setați telefonul pe auto-brightness dacă are această funcție și va face această schimbare singur. Evident, cu cât ecranul telefonului este mai mare, cu atât consumă mai multe resurse.
2.Selecția de aplicații
Există aplicații de care știm că ne mănâncă multe resurse dar avem nevoie și nu există înlocuitor. Totuși persoanele cu care intră în categoria de mai sus sunt puține, iar cei mai mulți țin aplicații în telefon care sug viața bateriei. Duceți-vă la batter usage și acolo veți vedea cine vă mănâncă cea mai multă baterie. Dacă este vreun joc care nu l-ați mai jucat de nu știu cât timp sau vreo aplicație la acre există alternativă lite, le puteți dezinstala și apoi înlocui.
3.Notificările constante
Ce-i drept avem un telefon tocmai pentru a fi ținuți la curent cu lumea din jurul nostru 24 din 24. Totuși, notificările constante ne lasă fără baterie. Nu avem nevoie chair să știm fiecare breaking news, a cui e ziua, cine ne-a dat like la poza de instagram și ala mai departe. Este bine să vă setați telefonul să nu vă agreseze cu acest tip de mesaje, lungindu-vă astfel viața bateriei.
4.Aveți funcția de localizare deschisă tot timpul
Ați fi surprins câte aplicații vă urmăresc locația, deci vă scurg bateria. Este indicat să folosiți această funcție atunci când aveți nevoie. Iar restul timpului puteți să o lăsați închisă. Androidul în variantele mai noi are un buton deci nu trebuie să intrați în setări, iar pentru iphone intrați în settings – privacy – location services și mutați pe off.
5.Telefonul face update-uri automate la aplicații
Oricine cu un smartphone știe că nu trece o zi fără ca o aplicație să aibă nevoie de un update, de care uneori nu avem nevoie. Dacă treceți update-urile pe manual, atunci veți avea control asupra a ce updatați și mai ales când faceți asta. Prin urmare, veți controla mai bine viața bateriei dumneavoastră.
Și internetul vă mănâncă din baterie, însă, dacă sunteți una dintre persoanele care chiar trebuie să fie conectat tot timpul, atunci chiar nu aveți ce face. Totuși, pentru a îmbunătăți viața bateriei dar și performanța telefonului puteți să vă descărcați o aplicație de salvare a bateriei, care va ști când să limiteze resursele dar și cum trebuie alocate acestea, pentru a nu vă trezi în mijlocul zilei că nu puteți folosi telefonul pentru că nu are baterie.